Bütün Güncel Konular

• 28 Şubat 2019 | Archives

Voix-là | Şubat Bülteni | Vol. 5

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Şubat ayı bülteninin konusu: Chandeleur Bayramı (Krep Günü), "Cine-philo" (...)
  • 27 Şubat 2019 | 2018-2019 Programı

Konser: AKOB Mersin Barok Müzik Topluluğu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Dünya Emekçi Kadınlar Haftası vesilesiyle 4 Mart Pazartesi akşamı AKOB (Akdeniz Opera Ve Bale Kulübü) Mersin Barok Müzik Topluluğu’nu sahnesinde ağırladı. Müzikseverler resitale yoğun ilgi gösterdi. Yedi yıldan bu yana (...)
  • 26 Şubat 2019 | 2018-2019 Programı

Tiyatro: Batı

Arzu Bigat Baril tarafından sahnelenen Kirpi Tiyatro’nun ilk oyunu "Batı", yazarın da katılmış olduğu prömiyerini 2017 yılının Mart ayında Sahne Pulchérie’de gerçekleştirdi. Oyunu 24 Mayıs Cuma akşamı saat 20.30’da izleyebilirsiniz. Oyun Fransızca üst (...)
  • 26 Şubat 2019 | 2018-2019 Programı

Tiyatro: Hoşdeng

Ezgi Çelik’in yazıp oynadığı ve Ani Haddeler Pekman’ın sahneye koyduğu Hoşdeng, 9 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirciyle buluşuyor. Oyun Fransızca üst yazılıdır. "Yok! Deli değilim... Ucundan kıyısından bile geçmedim. Çok şükür. Siz (...)
  • 26 Şubat 2019 | Disiplinler Arası Çalışmalar

10. Sınıf Öğrencileriyle Hoşgörü Ve Birlikte Yaşama Kültürü Çalışmaları

Fransızca ve Din Kültürü derslerinin disiplinler arası projesi kapsamında, 10. sınıf öğrencileri hoşgörü ve birlikte yaşama kültürü temaları üzerinde çalıştılar. Projeye katılan öğrencilerin izlenimlerini aktarıyoruz. "Birlikte yaşama konusunda çalışmamız, (...)
  • 21 Şubat 2019 | Yarışmalar

Öğrencilerimiz TÜBİTAK Yarışması’na Katılmaya Hak Kazandı

TÜBİTAK’ın 50. Bölgesel Yarışması son hızla devam ediyor. TÜBİTAK bilim insanlarından oluşan jüri yüzlerce başvuru dosyası arasından öğrencilerimizin bilim projesini seçti. 11. sınıftan iki öğrencimiz 25-27 Şubat tarihlerinde projelerini savunmak için İTÜ’de (...)
  • 13 Şubat 2019 | Fransızca

Sainte Pulchérie’de Radyo Günleri

RTL’de gazeteci ve eğitmen Marion Fontenille tarafından yürütülen Internet radyosu atölyelerinde 9. sınıf öğrencileri radyoculuk çalışma teknikleriyle ilgili bilgiler edindiler. İki hafta süren yoğun çalışmalar boyunca, öğrenciler radyo yayınlarının türüne, (...)
  • 31 Ocak 2019 | Archives

Voix-là | Ocak Bülteni | Vol. 4

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Ocak ayı bülteninin konusu: Marion Fontenille ile Web Radyo atölyeleri, Guro (...)
  • 30 Ocak 2019 | Masterclass

Guro Hansen Helskog ile Masterclass

Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz "masterclass" projesi, bu sene Norveç South-Eastern Üniversitesi öğretim görevlisi Guro Hansen Helskog’un katılımıyla 7 ile 11 Ocak tarihleri arasında 12. uluslararası sınıf öğrencilerle ikinci kez gerçekleştirildi. Bu (...)
  • 28 Ocak 2019 | Medyatek

Postacı, Pablo Neruda ve Şiir Dili

9. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri çerçevesinde, şiir dilini ve anlatım özelliklerini anlamak amacıyla izledikleri Postacı (Il Postino) filminden yola çıkarak, kartpostallar ve mektuplar hazırladılar. Bu çalışmalar 8 Ocak Salı günü öğle (...)

Temaya göre filtrele