Bütün Güncel Konular

• 19 Mart 2019 | 2018-2019 Programı

Melis Sökmen’in Füzyon Caz Konseri

Sainte Pulchérie Lisesi’nde düzenlenen füzyon caz konser dizisinin ikincisinde, sahnede Melis Sökmen vardı. Frankofoni Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser 19 Mart Salı günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Çok boyutlu Afro-türk (...)
  • 18 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

3.Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü’ne Doğru

Üçüncü Frankofon Liseler Edebiyat Ödülü töreni 19 ve 20 Mart’ta gerçekleşecek... Bugüne kadar nasıl çalıştıklarını ve neler yaptıklarını öğrencilerimizin kaleminden okuyun! "Biz "comité de lecture" yani, 10. sınıflardan seçilmiş ve gönüllü on kişi olarak, (...)
  • 15 Mart 2019 | Medyatek

Lisede Karnaval

1 Mart Cuma günü, Sainte Pulchérie Lisesi’nde çok büyük bir karnaval gerçekleştirildi. Öğrenciler ve öğretmenler, bir günlüğüne de olsa, ünlü karakterlerin, hayvanların, veya eski dönemlerden kişilerin kılığına girerek, neredeyse metamorfoz geçirdiler... Bu güzel (...)
  • 14 Mart 2019 | Edebiyat

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Ölümünün 4. Yılında Yaşar Kemal’i Andı

"Benim kitaplarımı okuyan katil olmasın, savaş düşmanı olsun. İnsanın insanı sömürmesine karşı çıksın. Kimse kimseyi aşağılayamasın." "Benim kitaplarımı okuyanlar yoksullarla birlik olsunlar, yoksulluk bütün insanlığın utancıdır. Benim kitaplarımı okuyanlar cümle (...)
  • 11 Mart 2019 | Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü

Başarılı Geçen Bir Meslek Tanıtım Günü’nün Ardından

11. "Meslek Tanıtım Günü", öğrencilerimiz ve çeşitli mesleklerin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle 27 Şubat Çarşamba günü lisemizde gerçekleşti. Öğrencilerimizin geleceğine ışık tutacak olan bu önemli buluşma hakkında bilgi vermemiz gerekirse : Meslek (...)
  • 9 Mart 2019 | 2018-2019 Programı

Tiyatro: Zabel

BGST Tiyatro’nun sahnelediği "Zabel" oyunu, 13 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirci ile buluşuyor. Oyun İngilizce üst yazılıdır. Zabel Yesayan... 1878-1943? Doğum yeri Üsküdar. Ölüm yeri meçhul. Yazar, mücadeleperest, sürgün... (...)
  • 9 Mart 2019 | 2018-2019 Programı

Tiyatro: Kürklü Venüs

Yolcu Tiyatro’nun sahnelediği "Kürklü Venüs" oyunu 27 Nisan Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirci ile buluşuyor. Oyun İngilizce üst yazılıdır. "Siz ve ben ruhu keşfe çıkan iki maceraperestiz, insan doğasının sınırlarını genişletiyoruz." (...)
  • 8 Mart 2019 | Medyatek

Medyatekte Sevgililer Günü

14 Şubat Perşembe günü, etkinlik ve kültür komitesi öğrencileri bu romantik günü kutlamak için bir etkinlik düzenlediler. Bizimle izlenimlerini paylaşıyorlar. "Komitemizde inanılmaz ve unutulmaz günler düzenlemek bizim sorumluluğumuz. Ve tabii ki Sevgililer (...)
  • 1. Mart 2019 | Yurt Dışında Yüksek Öğrenim

Ottawa Üniversitesi Lisemizdeydi!

Yurtdışındaki prestijli üniversitelerin lisemize yaptığı ziyaretler devam ediyor. 20 Şubat’taki misafirlerimiz, son yıllarda mezunlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Kanada’nın Ottawa Üniversitesi yetkilileriydi... Son 4 yılın üniversite yerleştirme sonuçlarına (...)
  • 28 Şubat 2019 | 2018-2019 Programı

Cafer Türkmen Retrospektif Fotoğraf Sergisi

26 Şubat - 26 Mart Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) işbirliğiyle düzenlediği, doğa ve belgesel fotoğrafçılığın öncülerinden Cafer Türkmen’in "1950’lerde İstanbul ve Anadolu’da İnsan Manzaraları" temalı (...)

Temaya göre filtrele