Bütün Güncel Konular

• 4 Nisan 2019 | Frankofoni Festivali

Matematik Günü

Bu yıl, Frankofoni Ayı etkinlikleri kapsamında matematik haftası 18-22 Mart arasında kutlandı. Yarışmalar, atölyeler, matematik teması etrafında tadım ve çeşitli oyunlar bütün hafta boyunca ve özellikle 21 Mart günü gerçekleştirildi. Etkinlikler Prof. Dr. Cem (...)
  • 2 Nisan 2019 | Konferanslar

HMUN İçin Geri Sayım

İngilizce MUN Kulübü öğrencileri 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Haarlem MUN Konferansı için yola çıkıyor... Sainte Pulchérie Lisesi, İngilizce MUN Kulübü’nden 14 öğrencisi ile Hollanda’nın Haarlem kentinde bu yıl 22.si düzenlenecek olan HMUN (...)
  • 29 Mart 2019 | Archives

Voix-là | Mart Bülteni | Vol. 6

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Mart ayı bülteninin konusu: Valérie Manteau ile Yazar Rezidansı ve Yaratıcı Yazı (...)
  • 29 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

3. Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü

Aylarca okuma ve münazara çalışmaları yaparak hazırlanan öğrencilerin Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü için bu yılki son buluşmaları 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Bu iki güzel günü Komite öğrencilerinin kaleminden keşfedin. "Üç yıldır düzenlenen (...)
  • 29 Mart 2019 | Yeşil Sınıf Kapadokya’da

Kapadokya’da Güzel Günler

Pazar gününden bu yana Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Kapadokya’da. "Gökkuşağı Projesi" kapsamında düzenlenen bu gezi her sene sabırsızlıkla bekleniyor. Öğrenciler Kapadokya’da geçirdikleri günler hakkında izlenimlerini kaleme aldı. Kapadokya’da Öğrendiğimiz (...)
  • 27 Mart 2019 | Törenler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Çanakkale Şehitleri okulumuzda büyük bir duyarlılıkla anıldı. Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale’de canlarını veren tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ardından, İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hüzün ve coşkunun (...)
  • 26 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

Frankofoni Zamanı!

Mart ayı geldiğinde, frankofoni kutlamalarıyla birlikte öğrencileri, öğretmenleri ve davetlilerimizi buluşturan birçok proje hayata geçiyor. Frankofoni ayı, tüm dünyada Fransızcayla ilgili kişilerin ve toplulukların diyaloğuna ve bir araya gelmesine olanak (...)
  • 22 Mart 2019 | Yeşil Sınıf Kapadokya’da

Hazırlık Sınıfları Kapadokya Yolunda !

Hazırlık sınıfları bu sene 13. kez düzenlediğimiz Yeşil Sınıf programıyla Kapadokya’ya gidiyor. Bir hafta boyunca fen derslerinde inceleyecekleri doğayı keşfedecek ve tüm gezi boyunca Fransızca konuşacaklar. Kapadokya’da Yeşil Sınıf programımızın amacı, (...)
  • 21 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

Büyük Frankofoni Oyunu

11 yıldan bu yana her sene Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz gelenekselleşen "Büyük Frankofoni Oyunu"na katılıyor. Frankofoninin on gizemli anahtar sözcüğünün peşine düşmek için, birer Frankofon olarak bilgilerini pratiğe döküyorlar, çeşitli oyunlara ve yarışmalara (...)