Bütün Güncel Konular

• 29 Nisan 2019 | Dünya Kadınlar Günü

"Kadın ve Çocuk İstismarı" Duyarlılık Projesi

Öğrencilerimiz kadın ve çocuk istismarı konusunda farkındalık yaratıyor... Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 6 Mart Çarşamba günü ’’Kadın ve Çocuk İstismarı’’ konulu bir panel düzenlendi. Panelin düzenlenme amacı Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle gençler (...)
  • 24 Nisan 2019 | Eğitim Amaçlı Geziler

Ögrencilerimiz Zanzibar’da İnovatif Köy Çalışmalarına Destek Veriyor

Robotik Kulübü öğrencilerimizin çalışmaları sayesinde, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan İdea Universal Vakfı ile birlikte Zanzibar’da bir köye ergonomik güneş panelleri bağışlandı. "Öncelikle bu harika projenin nasıl başladığını anlatmak isteriz. (...)
  • 24 Nisan 2019 | Robotik

FRC Takımımız Bosphorus Turnuvasından Ödüllerle Döndü

Okul FRC takımımız SPARC5665, 32 takımın yarıştığı Bosphorus Regional’a katılmıştır. Okulumuzu en iyi biçimde temsil eden SPARC5665 katıldığı her turnuvada olduğu gibi bu turnuvada da iz bırakarak çeşitli ödüller almaya hak kazanmıştır. FIRST (For Inspiration and (...)
  • 18 Nisan 2019 | IAMNOTBASIC

Tasarım Yarışması IAMNOTBASIC

Yedi yıldan bu yana Sainte Pulchérie Lisesi 9. sınıf öğrencileri kapsamlı bir tasarım projesine katılıyorlar. Bu sene lisemiz etik ve doğa dostu üretim yapan IAMNOTBASIC markasıyla iş birliği yapıyor. IAMNOTBASIC markasının tasarımları sade ve pırıl pırıl. (...)
  • 12 Nisan 2019 | 2018-2019 Programı

Sergi : Sanatçıların Baharı

Bu yıl 13. kez düzenlenen Sanatçıların Baharı sergisi 4-12 Nisan tarihleri arasında Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art’da ziyarete açıldı. Sergi, Sainte Pulchérie Fransız Lisesi işbirliğiyle Frankofon bir dernek olan Istanbul (...)
  • 11 Nisan 2019 | Konferanslar

Sosyal Medya Kullanımının Hukuki Boyutları

Günümüzde dijital dünya baş döndürücü bir hızla gelişmekte ve değişmektedir. Bu dünyanın dışında kalmak artık hiç kimse için mümkün değildir. Öğrenciler için çalışma projeleri, ödevler, elbette akranlarıyla iletişim, çalışan yetişkinler için mesleki bağlantılar, (...)
  • 5 Nisan 2019 | Frankofoni Festivali

"Çatırdayan Kemiklerin Sesi" Ve Yankılanan Sözcükler

10. sınıf öğrencileri ve Fransızca M.U.N. Kulübü üyeleri 22 Mart Cuma günü, gençlik edebiyatının en üretken kalemlerinden oyun yazarı ve 2019’da P.L.F.T. ödülünü kazanan Madame Suzanne Lebeau ile tanışma imkanı buldular. Suzanne Lebeau Le bruit des os qui (...)
  • 4 Nisan 2019 | Fransızca MUN Gezileri

Frankofon MUN Klubü Lahey’de !

Bu sene de MUN Klubü öğrenciler MFNU Konferansı’na gittiler. Küreselleşen dünyada emek ve kadın hakları konusunda tartışmalara katıldılar. MFNU Konferansı’nda katılan öğrencilerimizin izlenimlerini aktarıyoruz: Yolculuk ve ulaşım : "Havaalanından başlayıp (...)
  • 4 Nisan 2019 | Frankofoni Festivali

"Voix/e/t du passé" (Geçmiş’in sesi/yolu/görüntü)

Valérie Manteau ile yazar rezidansının kapanış akşamının ardından, 10. sınıf öğrencilerimiz çalışmalarını ve izlenimlerini paylaşıyorlar. "Harika 21 Mart gecesi ne yazık ki sona erdi. Valérie Manteau sayesinde asla unutmayacağımız çok fazla anımız oldu. 22 (...)