Bütün Güncel Konular

• 19 Mayıs 2019 | Profesyonel Etkinlikler

Sahne Pulchérie’nin Programı

Sahne Pulchérie oyun programını sunar. Bu sayfa düzenli olarak güncellenmektedir. Sizleri sayfamızı düzenli olarak ziyaret etmeye bekliyoruz. 2019-2020 Ekim 11 Ekim Cuma, 20.30: "Zabel" - BGST Tiyatro 12 Ekim Cumartesi, 20.30: "Kapıların Dışında" - (...)
  • 9 Mayıs 2019 | Arşiv

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 16. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin 16. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve sempozyum kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Makale Yarışması Ödül Töreni 9 Mayıs 2019 Perşembe günü 13.30-18.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Sempozyumumuzda bu yıl (...)
  • 6 Mayıs 2019 | Sarı Sınıf (Fransa)

Sarı Sınıf İzlenimleri

Hak ettikleri güzel ara tatilin ardından, Sarı Sınıf’tan sorumlu öğrenciler sizinle Gökkuşağı Projesi’nin son adımıyla ilgili izlenimlerini paylaşıyorlar. Bordeaux’da Sarı Sınıf "Bordeaux gezisinde pek çok ilginç yer gördük. Gezimize 8 Nisan Pazartesi günü (...)
  • 6 Mayıs 2019 | Konferanslar

Haarlem MUN Konferansı

Sainte Pulchérie İngilizce MUN Kulübü, Hollanda’nın Haarlem şehrinde 5-7 Nisan tarihlerinde gerçekleşen HMUN konferansına katıldı.Öğrencilerimiz deneyimlerini anlatıyorlar... “Bu sene ilk yurtdışı MUN konferansım olan HMUN’a gittim. Konferansa gitmeden önce (...)
  • 3 Mayıs 2019 | Medyatek

Kraliyet Çocukları ve Gelenekleri Günü

İngilizce dersleri kapsamında Hazırlık öğrencilerimiz, İngiliz kraliyet ailesinin kültürünü keşfetmek, kraliyet ailesinin yeni üyesini (Meghan Markle ve Prince Harry’nin bebeğini) kutlamak için okulumuz kütüphanesinde İngilizce ve Medyatek öğretmenleri ile (...)
  • 3 Mayıs 2019 | Yarışmalar

Öğrencilerimizin Ulusal Fen Bilimleri Festivali’nde Parlak Başarısı"

Üsküdar Üniversitesi’nin lise öğrencilerine yönelik düzenlediği 6. Ulusal Bilim ve Fikirler Festival’inde katılan öğrencilerimiz üniversitede çeşitli okullardan ekiplerle birlikle bilim ve teknoloji projelerini üniversitenin öğretim üyeleri ve bilim alanında (...)
  • 1. Mayıs 2019 | 2018-2019 Programı

Sergi : "The Portrait" | Louie Cordero & Ali Elmacı

Çağdaş sanatın iki önemli temsilcisinin eserleri Sainte Pulchérie Lisesi’nin Sanat Galerisi Od’A-Ouvroir d’Art ’da sergileniyor. Filipinli sanatçı Louie Cordeao ve Türk sanatçı Ali Elmacı, Galeri ARTON iş birliğiyle düzenlenen bu sıra dışı ortak sergide (...)
  • 30 Nisan 2019 | Archives

Voix-là | Nisan Bülteni | Vol. 7

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Nisan ayı bülteninin konusu: Şirince’de Tiyatro Kampı, IAMNOTBASIC Desen Tasarım (...)
  • 30 Nisan 2019 | Yarışmalar

Uluslararası Felsefe Deneme Yarışmasında Sainte Pulchérie Lisesi Öğrencileri İlk Üç Dereceyi Kazandılar

A.B.D.’nin New York kentinde "Columbia Secondary School for Math, Science & Engineering" adlı okulun "Contrariwise Philosophy Journal" iş birliği ile düzenlediği Uluslararası Felsefe Yarışması’na katılan öğrencilerimiz ilk üç dereceyi kazandılar. (...)
  • 29 Nisan 2019 | Çevresel Boyut

22 Nisan Dünya Günü’nü (Earth Day) Kutladık!

22 Nisan Dünya Günü (Earth Day), ilk olarak San Francisco’da 1969 yılında düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansı’nda John McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak, karşı karşıya kaldığı çevresel tehditlere dikkat çekmek amacıyla özel (...)

Temaya göre filtrele