Bütün Güncel Konular

• 1. Haziran 2019 | 2018-2019 Programı

16. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve 9. Makale Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Kültür ve Edebiyat Sempozyumumuz 2019 yılında da geniş katılımla büyük ilgi topladı. Bu yılki tema Zülfü Livaneli’nin gözünden Yaşar Kemal’in eserleriydi. Edebiyatseverler, öğretmenler, hem lisemizin hem de çeşitli okulların öğrencileri atölyelere katıldılar ve (...)
  • 31 Mayıs 2019 | Törenler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ara Dönem Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Samsun’a çıkışının 100. yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle andı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın coşkuyla (...)
  • 31 Mayıs 2019 | İngilizce

Başarılı geçen bir IELTS sınavının ardından...

6. kez okulumuzda yapılan bir IEITS sınavını daha başarıyla tamamladık... Bu yıl 11 Mayıs 2019 tarihinde okulumuzda gerçekleştirilen IELTS sınavına 57 öğrenci katıldı. 41 öğrencimizin üstün başarı gösterdiği sınavda %100 başarı kaydedilmiştir. Kendilerini (...)
  • 30 Mayıs 2019 | 2018-2019

Efsanevi Yunanistan

Her sene Sainte Pulchérie Lisesi öğrenci kulüpleri farklı bir kültürü ve geleneklerini keşfediyor. Japonya, Hindistan, Latin Amerika, Afrika, İspanya ve İtalya’dan sonra bu seneki etkinliğimiz Yunanistan’a adandı. Sainte Pulchérie, Zapyon, Zoğrafyon, Fener (...)
  • 30 Mayıs 2019 | Archives

Voix-là | Mayıs Bülteni | Vol. 8

Bir video-bülten olarak tasarladığımız "Voix-là" programı ile her ay okulumuzda düzenlenen etkinlikleri görsel açıdan zengin, eğlenceli ve yenilikçi bir yolla anlatıyoruz. İşte Nisan ayı bülteninin konusu: "Dans Pulchérie" Festivali, "The Portrait" Sergisi, (...)
  • 22 Mayıs 2019 | Konferanslar

Louie Cordero ve Ali Elmacı Öğrencilerimizle Buluştu

Filipinli ressam Louie Cordero "The Portrait" isimli sergi kapsamında Sainte Pulchérie Lisesi’nde iki hafta geçirdi. Lisenin sanat galerisi Od’A-Ouvroir d’Art’daki bu çok özel sergide Ali Elmacı’nın eserlerine yer veriliyor. Cordero ve Elmacı sanatsal (...)
  • 21 Mayıs 2019 | Turuncu Sınıf MINATEC ve ESRF’de (Grenoble-Fransa)

Grenoble’da Turuncu Sınıf

11. sınıflardan 46 fen-matematik bölümü öğrencisi, 8 - 13 Nisan tarihlerinde Grenoble’a ve Lyon’a gitti. Turuncu Sınıf, öğrencilerin tamamen kendilerinin düzenlediği, organize ettiği bir okul gezisidir. Bu gezi frankofon bir ortamda otonom olmayı öğrenmeyi (...)
  • 20 Mayıs 2019 | IAMNOTBASIC

IAMNOTBASIC Desen Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Sainte Pulchérie Lisesi’nin IAMNOTBASIC moda markası iş birliğiyle düzenlediği desen tasarım yarışmasının ödül töreni 26 Nisan 2019 tarihinde sanat ve moda dünyasından davetlilerin buluştuğu bir akşam gerçekleştirildi. 9. sınıf öğrencileri bu seneki (...)
  • 20 Mayıs 2019 | Frankofoni Festivali

Fransızca M.U.N. Kulübü Frankofon Konsoloslar İle Tanıştı

İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve Frankofon Konsoloslukların iş birliği sayesinde, Fransızca M.U.N. kulübümüzün öğrencileri çok önemli iki Frankofon ülkenin konsoloslarıyla tanıştılar. Kanada Konsolosu Sayın Ulric Shannon ve Belçika Konsolosu Sayın Sophie De (...)
  • 19 Mayıs 2019 | Profesyonel Etkinlikler

Sahne Pulchérie’nin Programı

Sahne Pulchérie oyun programını sunar. Bu sayfa düzenli olarak güncellenmektedir. Sizleri sayfamızı düzenli olarak ziyaret etmeye bekliyoruz. 2019-2020 Ekim 11 Ekim Cuma, 20.30: "Zabel" - BGST Tiyatro 12 Ekim Cumartesi, 20.30: "Kapıların Dışında" - (...)

Temaya göre filtrele