Bütün Güncel Konular

Tiyatro: Kapıların Dışında

Yolcu Tiyatro’nun sahnelediği "Kapıların Dışında" oyunu 12 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirci ile buluşuyor. Oyun Fransızca üst yazılıdır. Yolcu Tiyatro, tiyatro tarihinin en güçlü savaş karşıtı oyunlarından biri olan, Wolfgang (...)

Tiyatro: Artık Bir Davan Var

BGST Tiyatro’nun sahnelediği "Artık Bir Davan Var" oyunu, 25 Ekim Cuma akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirci ile buluşuyor. Oyun İngilizce üst yazılıdır. "Artık Bir Davan Var" adaletin sarsıldığı, yasaların keyfi kararlara imkân tanıdığı bilinmeyen (...)

Tiyatro: Kürklü Venüs

Yolcu Tiyatro’nun sahnelediği "Kürklü Venüs" oyunu 19 Ekim Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirci ile buluşuyor. Oyun İngilizce üst yazılıdır. "Siz ve ben ruhu keşfe çıkan iki maceraperestiz, insan doğasının sınırlarını genişletiyoruz." (...)

Tiyatro: Zabel

BGST Tiyatro’nun sahnelediği "Zabel" oyunu, 11 Ekim Cuma akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirci ile buluşuyor. Oyun İngilizce üst yazılıdır. Zabel Yesayan... 1878-1943? Doğum yeri Üsküdar. Ölüm yeri meçhul. Yazar, mücadeleperest, sürgün... (...)

Film Gösterimi: Parti Kızı

2013 yapımı "Parti Kızı" filmi, 18 Ekim Cuma akşamı saat 20.30’da Türkiye Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle Türkçe alt yazılı olarak Sahne Pulchérie’de gösterilecektir. Etkinlik ücretsizdir. Yönetmenler: Marie Amachoukeli-Barsacq, Samuel Theis ve Claire Burger (...)
  • 18 Haziran 2019 | Eğitsel Kol

Robotik Kulübümüzden Zapyon Rum Okulu Öğrencilerine Eğitim

Sainte Pulcherie Lisesi Robotik Kulübü, katıldığı yarışma ve festivaller aracılığıyla okulumuzu ve robotik projelerimizi tanıtırken, teorik ve pratik anlamda desteğe ihtiyaç duyan okullara da eğitim desteği vermeye devam ediyor... Okulumuz Robotik Kulübü, (...)
  • 14 Haziran 2019 | Eğitsel Kol

Robotik Kulübümüz TRT Radyo1’de!

Robotik Kulübü öğrencilerimiz geçtiğimiz 10 Haziran Pazartesi günü TRT Radyo1’de Ebru Erkekli’nin "Günebakan" programına katıldılar. Öğrencilerimiz, öğretmenleri Abidin Zenginler ile birlikte kulübün sosyal sorumluluk bilinci yüksek ve inovatif projelerinden (...)
  • 13 Haziran 2019 | Çevresel Boyut

WWF Doğa Öncüleri Gençlik Programı’nda Final Başarısı!

Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Doğal Hayatı Koruma Derneği (WWF - World Wildlife Fund) tarafından yürütülen ’’Doğa Öncüleri Projesi’’ kapsamında Türkiye’de devlet ve özel okullar arasında düzenlenen yarışmada, 75 okul içerisinde ilk beş lise arasına girerek (...)
  • 13 Haziran 2019 | Okul İçi Etkinlikler

Tiyatro Kulüpleri Gecesi

Okulumuzun İngilizce, Türkçe ve Fransızca Tiyatro kulüplerinin oyunları 20 Haziran Perşembe akşamı saat 19.00’da seyirciyle buluşuyor! İngilizce Tiyatro: DANISH RHAPSODY Türkçe ve Fransızca üst yazılı. Sorumlu Öğretmenler: Julian Baillargues & Yonca (...)