Bütün Güncel Konular

• 21 Haziran 2017 | Yazar Rezidansı

Diana Senechal ile Felsefe ve Sanat Atölyeleri

15 ile 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Amerikalı akademisyen, felsefeci ve yazar Diana Senechal’i felsefe ve sanat atölyeleri kapsamında okulumuzda ağırladık. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ni farklı kılan özelliklerinden biri okulun sanat ve felsefe (...)
  • 15 Haziran 2017 | Şile: Yeşil Okul

Şile’de Yeşil Hafta

9. sınıf şubelerimiz sırayla 6 ile 13 Haziran tarihleri arasında 1 gece, 2 günlük bir gezi kapsamında Şile’de bulunan Yeşil Okulumuza gittiler. Öğrencilerimiz Şile’de tarım, bahçecilik ve oyun temalı eğlenceli aktivitelere katıldılar. 9. sınıflar tarafından (...)
  • 15 Haziran 2017 | Konferanslar

MUN Kulübü Öğrencilerimizin Düzenlediği 2. SPMUN Konferansı ve Atölyeleri

Organizasyonunu öğrencilerimizin üstlendiği 2. SPMUN Konferansları 9 Haziran’da Sainte Pulchérie Lisesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tarafından yazılan makalesi aşağıda bulabilirsiniz. "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz tek günlük SPMUN atölyesi (...)
  • 15 Haziran 2017 | Kapadokya’da Binicilik ve Doğa Kampı

Kapadokya’da Binicilik ve Doğa Kampı

Öğrencilerimiz 11 ile 15 Haziran 2017 tarihleri arasında Kapadokya’da binicilik, dağ bisiklet ve trekking sporlarından oluşan binicilik ve doğa kampına katıldılar. İki öğretmenin eşlik ettiği 20 öğrencimiz "Güzel Atların Diyarı" olarak anılan Kapadokya’da (...)
  • 13 Haziran 2017 | Çevresel Boyut

Sosyal Sorumluluk Çalışmaları "Barış Ağacı" İle Ödüllendirildi!

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin “çevre, kadın ve çocuk” olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri “Barış Ağacı” ödülleri geçtiğimiz 29 Mayıs Pazartesi akşamı Nicole Restaurant’ta düzenlenen özel (...)
  • 12 Haziran 2017 | Etkinlik videoları: "Focus"

Focus No26 : Mayıs

Turuncu Sınıf Grenoble’a ayrılan Focus programımızın 26. bölümü aynı zamanda üç senelik maceranın da son bölümü... O halde son bölümü hemen izleyin! Üç yıl önceki ilk bölümünden bu yana Focus’u yaşatan genç sunucularımız Okyanus Kar Şen, İdil Kutlu ve Emre (...)