Bütün Güncel Konular

• 14 Kasım 2019 | Etkinlikler

RobotexTürkiye Yarışmasından Ödüllerle Döndük

İleri düzey çizgi izleyen katogorisinde 9. Sınıf öğrencilerimiz Kerem EYLEM ve Derya Kutay KAPTANOĞLU’ndan oluşan robot takımımız yarışmaya katılmış ve 16 takım arasından 4. olarak Çin’in Şangay kentinde düzenlenecek uluslar arası turnuvaya katılmaya hak (...)
  • 12 Kasım 2019 | Öğrencilerin Çalışmaları

S-Pace Geek : HEMA

1 Ekim 2019 günü, eskrimcilerimiz okulun avlusunda güneşin altında karşılaştı... Güzel bir sunumun ardından, okul müdürümüz Sayın Alexandre Abellan ve 11B öğrencimiz Ali, kılıç ve eskrim tutkularını bize nefes kesici bir performansla okul bahçesinde (...)
  • 12 Kasım 2019 | Törenler

10 Kasım Atatürk’ü Anma

Hazırlık D sınıfından öğrencimiz Ege Bora’nın, İstanbul Valiliği tarafından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma çerçevesinde düzenlenen yarışmasında, Orta öğretim düzeyinde üçüncülük derecesi elde etmiş olan Atatürk’e mektubunu, Türkçe ve Fransızca olarak paylaşıyoruz. (...)
  • 11 Kasım 2019 | Okul İçi Etkinlikler

Elaine Vallet ile Fotoğraf Rezidansı

Geleneksel Fotoğraf Rezidansı’nın bu seneki konuğu fotoğraf sanatçısı Elaine Vallet oldu. 31 Ekim günü öğrenci fotoğraflarının sergisinin açılışı gerçekleştirildi. 10. sınıf öğrencilerinin sanatçıyla yaptıkları röportajı yayınlıyoruz. Her sene 10. sınıflarımız iki (...)
  • 8 Kasım 2019 | Profesyonel Etkinlikler

Konser : "İSTANBUL’DAN"

Sainte Pulchérie Konserlerinin Kasım ayı konuğu İSTANBUL’DAN. Caz, folk ve rock müzik unsurlarıyla donatılmış doğaçlamalar ile İSTANBUL’DAN Anadolu’ya uzanan muhteşem bir yolculuk konseri! 12 Kasım 2019 Salı saat 20:30’da. İSTANBUL’DAN grubuyla Asena Akan, (...)
  • 31 Ekim 2019 | Okul Gezileri

Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap

Projemiz kapsamında Yalova’nın Fıstıklı ve Kapaklı Köyü Fıstıklı İlk ve Orta Okulu ile Tülay İlgen İlk ve Orta okulunda 13. ve 14. kütüphanemizi kurduk. “Aydın Zihniyetler için Kucak Dolusu Kitap’’ projemizin 8. yılında 13. ve 14. kütüphanemizi kurmak üzere (...)
  • 28 Ekim 2019 | Italya

İki İmparatorluk ve Dostluk

Sainte Pulchérie Lisesi ilk kez bu sene İtalya’nın Emilia Romagna bölgesinden bir frankofon okulla öğrenci değişim programı gerçekleştirdi. Projenin konusu, başkentleri İstanbul ve Ravenna olan Doğu ve Batı Roma İmparatorlukları idi. 7-12 Ekim tarihlerinde (...)
  • 28 Ekim 2019 | Konferanslar

İngilizce MUN Kulübü Darüşşafaka MUN Konferansı’nda

İngilizce MUN Kulübü öğrencilerimiz 7.si düzenlenen Darüşşafaka MUN Konferansı ile yılın açılışını yaptı... "10-13 Ekim arasında 7.si düzenlenen DŞMUN’19 konferansına okulumuzdan toplam 8 kişi katıldı. Büyükelçi olma fırsatını kazandığımız için çok heyecanlıydık (...)
  • 25 Ekim 2019 | Tematik Günler

Hazırlık sınıflar İçin Kaynaştırma Etkinliklerinin Son Etabı

16 ve 18 Ekim tarihleri arasında Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz kaynaştırma etkinliklerinin son etabı için Büyükada’ya gittiler. Fransızca pratik yaptılar, sınıf arkadaşlarıyla okul dışı vakit geçirme imkanı buldular, yerel dokuyu keşfettiler ve birbirlerini daha (...)
  • 23 Ekim 2019 | Öğrencilerin Çalışmaları

Lisemizin AB Destekli 2. Erasmus Projesi Başladı

Sainte Pulchérie Lisesi’nin 2019-2022 yılları arasında gerçekleşecek olan Erasmus Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) projesi Avrupa Birliği tarafından destek almaya hak kazandı. "Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our (...)

Temaya göre filtrele