Bütün Güncel Konular

• 17 Temmuz 2018 | Okul İçi Etkinlikler

Basketbol Sahasında Yeni Duvar Resmi

Mayıs ayında Sainte Pulchérie Lisesi, Nantes’lı sanat topluluğu "The Postman Quartet" üyesi sanatçı Julien Casse’ın basketbol sahasında Art Nouveau (Yeni Sanat) tarzında ürettiği duvar resminin açılışını yaptı. Sainte Pulchérie Lisesi, Fransız street art ve (...)
  • 16 Temmuz 2018 | Datça’da Yaz Okulu

UCPA’da Yaz Kampı!

Tatil, güneş, deniz, su sporları ve arkadaşlar... %100 tatil yaparak Fransızcanızı geliştirmeniz "Mavi Yaz Okulu"nda mümkün! Merak ettiğiniz her şeyi bu makalede bulabilirsiniz! Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Datça UCPA’da keyifli bir atmosferde (...)
  • 15 Temmuz 2018 | Kapadokya’da Binicilik ve Doğa Kampı

Kapadokya Binicilik ve Doğa Sporları Kampı

Bu sene, geçen yıl olduğu gibi, 8-12 Haziran tarihlerinde Kapadokya’daki binicilik ve doğa sporları kampımız Avanos Kirkit Otel’de gerçekleştirildi. 20 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan gruba UCPA uzman eğitimcileri de önderlik ettiler. Kamp, öğrencilere spor (...)
  • 22 Haziran 2018 | Çevresel Boyut

Barış Ağacı Ödül Töreni’nin İkincisi Gerçekleştirildi

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencilerinin, çevre, kadın ve çocuk olmak üzere üç ana kategoride sosyal sorumluluk projelerine katkılarından dolayı seçtikleri "Barış Ağacı Ödülleri" 21 Mayıs Pazartesi akşamı Nicole Restoran’da düzenlenen özel bir davetle (...)
  • 8 Haziran 2018 | Yunanistan Gezisi

Kuzey Yunanistan "Mitoloji Turu"

Kuzey Yunanistan "Mitoloji Turu" Selanik ve çevresindeki tarihi eserleri incelemeyi, kardeş kültürler arasındaki bağı, tarihsel çerçevede yaşayarak hissetmeyi amaçlayan bir gezi oldu. 9. sınıfların tarih dersleri kapsamında gerçekleştirilen gezide, Meteora (...)
  • 8 Haziran 2018 | Disiplinler Arası Çalışmalar

Dünyada ve Türkiye’de Sanayileşme Öğrenci Sergisi

11. sınıflar bu yıl Dil ve Anlatım, Coğrafya ve Tarih derslerinde disiplinler arası bir çalışma gerçekleştirdiler ve bir sergi hazırladılar. Temaları "Dünyada ve Türkiye’de Sanayileşme" idi. 11. sınıflarda gerçekleştirilen disiplinler arası çalışma ile (...)
  • 7 Haziran 2018 | Tarihi ve Kültürel Geziler

Aşiyan Müzesi Gezisi

11. sınıf öğrencilerimiz 1 Haziran 2018 tarihinde Aşiyan’daki Tevfik Fikret Müzesi’ni ziyaret etti. Servet-i Fünun Edebiyatı ve Tevfik Fikret’i derslerde ayrıntılı olarak işleyen 11. sınıf öğrencileri şiirleriyle tanıdıkları şairin, bir dönem yaşadığı (...)
  • 6 Haziran 2018 | Törenler

172. Mezuniyet Töreni

5 Haziran Salı günü düzenlenen Sainte Pulchérie Lisesi 172. mezuniyet töreninde 12. sınıf öğrencilerimiz öğretmenleri ve dönem arkadaşlarıyla geçirdikleri beş yılın ardından mutluluk, heyecan ve duygu yüklü anları paylaşarak okullarına veda ettiler. Aileleri ve (...)
  • 5 Haziran 2018 | Toskana Gezisi (İtalya)

Rönesans Hazineleri

10. Sınıf öğrencileri, 8-12 Haziran tarihleri arasında Fransızca ve Görsel Sanatlar dersleri kapsamında, Rönesans’ın hazinelerini yerinde keşfetmek üzere, İtalya’nın Toskana bölgesindeki Pisa ve Floransa şehirlerine düzenlenen bir eğitim gezisine katıldılar. (...)
  • 5 Haziran 2018 | Endülüs Gezisi (İspanya)

i Buenos días Andalucía!

6 ile 11 Haziran tarihlerinde öğrencilerimizle İspanya’ya bir gezi düzenledik. 10. sınıflardan 24 öğrenci ve 3 öğretmenimizle Endülüs’te harika bir hafta geçirdik... Madame Danièle, Madame Berna ve Erol Bey ile gerçekleştirdiğimiz gezimizde önce İspanya’nın (...)

Temaya göre filtrele