Bütün Güncel Konular

Bir İnsan, Bir Gün, Bir Kitap: Christelle Ducrot

Hikaye, karakter, üslup, bağlam... Hepimizin sevdiği ve paylaşmak istediği bir kitap vardır. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu çalışmaya katılım gösterdiler. Videolarını internet sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda (...)

"Duyular ve Edebiyat" Festivali’nde Fransız Yazarlar Rezidansı

Sainte Pulchérie Lisesi Frankofoni ayını kutlamak amacıyla 20-30 Mart 2017 tarihleri arasında edebiyatı onurlandırıyor. Bu vesileyle okulumuzda, 9. sınıflardan 12. sınıflara kadar yazma atölyeleri düzenlenecek. Ayrıca yazar Jean Rouaud, Yahia Belaskri, (...)
  • 24 Mart 2017 | Frankofoni Festivali

Bir Kitabın Bir Hayatı Nasıl Değiştirebileceğini Bir Bilseniz...

Türkiye’deki Frankofon Liseler Edebiyat Ödülü sonuçları resmi olarak Fransız Büyülelçisi tarafından Fransız Sarayı’nda 20 Mart 2017’de, uluslararası Frankofoni günü vesilesiyle düzenlenen törende duyuruldu. Ödül alan kitap ve bu yaz Fransa’ya gidecek olan iki (...)
  • 23 Mart 2017 | Profesyonel Etkinlikler

14. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

14. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ile 8. Liseler Arası Makale Yarışması 1 Nisan Cumartesi günü 13.00’da başlayacaktır. Sempozyum herkese açıktır. 14 yıldır sempozyumlarımızla, 8 yıldır makale yarışmalarımızla edebiyatımıza yön verenleri andık, düşündük, (...)
  • 23 Mart 2017 | Konferanslar

Fransızca MUN Kulübü Öğrencileri Lahey’e Gidiyor

Fransızca MUN Kulübü öğrencileri 31 Mart ile 2 Nisan tarihleri arasında 8.kez MFNU Konferansı için Lahey’e gidiyorlar. Öğrencilerimiz bu konferansta "İyi yönetim ve uluslararası iş birliği" teması üzerine tartışacaklar. 30 Mart Perşembe sabah 06.30’da (...)
  • 23 Mart 2017 | Konferanslar

"Your Europe Your Say" Etkinliğine Günler Kala

Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri 30 - 31 Mart 2017 tarihlerinde Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun 60. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle organize edilen Avrupa Gençlik Meclisi Toplantısında Türkiye’yi temsil edecekler. (...)
  • 22 Mart 2017 | Frankofoni Festivali

2017 Yılı Frankofoni Programı!

Mart ayının gelmesiyle "Frankofoni" kutlamaları başladı. Fransız dilinin kutlanacağı, diyalogların geliştirileceği ve Frankofoni ile ilgilenen kişiler ve topluluklar arası yakınlaşmaların destekleneceği bir ay geçireceğiz. Sainte Pulchérie Lisesi, 2017 yılı (...)
  • 21 Mart 2017 | Kapadokya’da Yeşil Sınıf

Yeşil Sınıfa Doğru!

Hazırlık sınıfı öğrencilerimiz Kapadokya’da bu yıl 12.’si düzenlenen "Yeşil Sınıf"a katılacaklar ve bu gezi aracılığıyla doğayı ve fen bilimlerini keşfedecek, gezi boyunca Fransızca pratik yapma fırsatı bulacaklar. Sainte Pulchérie Lisesi olarak bu yıl onuncusunu (...)