Bütün Güncel Konular

• 18 Mayıs 2018 | Okul İçi Etkinlikler

"La Dolce Vita" İtalya Gecesi

Sainte Pulchérie Lisesi kulüpleri, her yıl dünyanın farklı kültürlerini ve geleneklerini keşfediyor. Japon, Hint, Latin Amerika, Frankofon Afrika ve İspanya kültürlerinin ardından öğrencilerimiz, Yeni Nesil 2000 Okulu ve bu seneye özel olarak Galileo Galilei (...)
  • 15 Mayıs 2018 | 2017-2018 Programı

15. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

15. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve 8. Liseler Arası Makale Yarışması ödül töreni 25 Mayıs Cuma günü 16.00’da düzenlenecektir. Sempozyum, tüm edebiyatseverlere açıktır. Bu yıl, Adalet Ağaoğlu’nu onurlandırmak için düzenlediğimiz sempozyumda sizleri "Edebiyatta (...)
  • 7 Mayıs 2018 | Sarı Sınıf (Fransa)

Sarı Sınıf Bordeaux Gezisi Günlüğü

11. sınıf TM öğrencilerinin, öğretmenlerinin yardımıyla düzenlediği Sarı Sınıf Bordeaux gezisinden hatıraları organizasyon komitesindeki dört öğrenci arasında bulunan Larissa (11B) ve Alara (11A) kaleme aldı. 1. Gün: Sarı Sınıf Başlıyor Havalanında (...)
  • 7 Mayıs 2018 | Bir Şampiyon İçin Sorular

Bir Şampiyon İçin Sorular – 2018 Turnuvası

On iki yıldır her yıl, Sainte Pulchérie Lisesi, Fransız televizyon kanalları France 3 ve TV5’te yayınlanan programdan uyarladığı geleneksel "Bir Şampiyon İçin Sorular" bilgi yarışmasını düzenliyor. 13 Nisan Cuma günü yarışmanın Frankofon liseler arası (...)
  • 29 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Sahne Pulchérie’nin Programı

Sahne Pulchérie oyun programını sunar. Bu sayfa düzenli olarak güncellenmektedir. Sizleri sayfamızı düzenli olarak ziyaret etmeye bekliyoruz. 2017-2018 Mayıs 4 Mayıs Cuma, 20.30: "Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit" - Seyyar Sahne 12 Mayıs Cumartesi, 20.30: (...)
  • 26 Nisan 2018 | Cacharel Projesi

Cacharel Desen Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin Cacharel işbirliğiyle düzenlediği Desen Tasarım Yarışması’nın ödül töreni 19 Nisan Perşembe akşamı basın, sanat ve moda dünyasından önemli isimlerin yanı sıra üç yüzü aşkın davetliyi bir araya getirdi. Yarışmaya katılan 9. sınıf (...)
  • 25 Nisan 2018 | 2017-2018 Programı

Sainte Pulchérie’de Fransız Moda Rüzgarı Esti

Beymen, Civan ve Davet Çok Elbisem Yok markalarının Fransız esintileri taşıyan 2018 ilkbahar/yaz koleksiyonları 14 Nisan Cumartesi günü Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde düzenlenen bir defile ile modaseverlerin beğenisine sunuldu. Hayata geçirdiği (...)
  • 25 Nisan 2018 | Sarı Sınıf (Fransa)

Bordeaux’ya Sarı Sınıf Gezisi’nden İlk İzlenimler

Suyun aynaları, Bordeaux III Üniversitesi’nin kampüsü, Aquitaine Müzesi, Pey-Berland Kulesi, Arcachon ve doğal koyların güzelliği, Montesquieu’nün şatosu, Mériadeck paten pisti... Gelecek hafta sizlerle, Bordeaux’ya gerçekleştirdiğimiz öğretim amaçlı geziye (...)
  • 24 Nisan 2018 | Edebiyat

10. Sınıf Öğrencilerinin Şiir Dinletisi

Öğrenciler, yıl boyunca edindikleri şiirle ilgili bilgileri yansıtmak; bu bilgilerle kazandıkları şiir sevgisini sergilemek için seçtikleri şiirleri sunmak amacıyla bir dinleti düzenlediler. "Şiir, nedir?" diye düşündüler, okudular, incelediler, (...)
  • 20 Nisan 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Beyaz Perdede Tiyatro: Scapin’in Dolapları

La Comédie Française tarafından sahnelenen Molière’in "Scapin’in Dolapları" oyunu, Pathé Live, Türkiye Fransız Kültür Merkezi ve Kirpi Tiyatro işbirliğiyle 19 Mayıs Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie ekranında. Oyun Ayberk Erkay çevirisiyle Türkçe (...)

Temaya göre filtrele