Bütün Güncel Konular

• 20 Kasım 2018 | Konferanslar

Sekizinci kez MFINUE Konferansı’na katıldık

Bu sene de Fransızca MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencilerimiz İstanbul Saint Joseph Lisesi’nde gerçekleştirilen MFINUE Konferansı’na katıldılar. 17 öğrenciden oluşan grup, müzakere sanatını öğrenmek ve münazara pratiği yapmak için Saint Joseph (...)
  • 20 Kasım 2018 | Felsefe

Felsefe Atölyesi Kulübü Sonbahar Öğretmenler Sempozyumunda

Felsefe Atölyesi Kulübü Öğrencileri 20 Ekim 2018 tarihinde Sonbahar Öğretmenler Sempozyumu’nda okulda yapılan felsefi etkinlikleri içeren poster sunum gerçekleştirdiler. Sainte Pulcherie Lisesi felsefe eğitiminde öğrencilere eleştirel ve yaratıcı (...)
  • 15 Kasım 2018 | Okul İçi Etkinlikler

Sanatçı Amaury da Cunha İle Fotoğraf Atölyeleri ve Sergisi

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi 13 yıldan bu yana kasım ayında 10. sınıf öğrencileriyle Fransızca dersleri kapsamında iki hafta boyunca çalışmak üzere bir Fransız sanatçıyı konuk ediyor. Böylece öğrenciler bir fotoğrafa nasıl bakıldığını, fotoğraf sanatçısının (...)
  • 14 Kasım 2018 | Tarihi ve Kültürel Geziler

Tevfik Fikret’in Evi Aşiyan Müzesi’ni Ziyaret Ettik

11. sınıf öğrencilerimiz, Türk Dili ve Edebiyatı derslerinde işledikleri, Servet-i Fünun edebiyatı ve Tevfik Fikret’i daha iyi anlayabilmek ve özümseyebilmek amacıyla Aşiyan Müzesi gezisi yaptılar. Gezide, müze yöneticisi Ata Yersu ve rehberler ayrıntılı (...)
  • 11 Kasım 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Sahne Pulchérie’nin Programı

Sahne Pulchérie oyun programını sunar. Bu sayfa düzenli olarak güncellenmektedir. Sizleri sayfamızı düzenli olarak ziyaret etmeye bekliyoruz. 2018-2019 Aralık 1 Aralık Cumartesi, 20.30: "Eldorado / Preljocaj" - Film Gösterimi 8 Aralık Cumartesi, 20.30: (...)
  • 10 Kasım 2018 | Törenler

Sonsuzluğa Göç Edişinin 80. Yılında Ata’mızı Sevgi, Saygı ve Minnetle Andık

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Okul Müdürümüz Alexandre Abellan konuşma yaptı. Konuşmasında şunları söyledi: "Mustafa Kemal ATATÜRK, yavaşça Çanakkale’nin sislerinden, muharebelerin, top atışlarının dumanlarının arasından yükselmiştir. O, adil ve güçlü (...)
  • 9 Kasım 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Tiyatro: Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit

Tiyatro Hemhâl’in "Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit" oyunu 23 Kasım Cuma akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirciyle buluşuyor. Oyun İngilizce üst yazılıdır. Roman Hakkında: “Gerçekleşmeyen düşler, aralarında doğup büyüdüğüm insanları paramparça etti… Kente (...)
  • 9 Kasım 2018 | Profesyonel Etkinlikler

Tiyatro: Jacques ile Efendisi

REST Tiyatro’nun ilk oyunu "Jacques ile Efendisi" 24 Kasım Cumartesi akşamı saat 20.30’da Sahne Pulchérie’de seyirciyle buluşuyor. Oyun Fransızca üst yazılıdır. Milan Kundera, Diderot’nun “Kaderci Jacques ve Efendisi” romanını “ardan ve otosansürden azade (...)
  • 6 Kasım 2018 | Profesyonel Etkinlikler

25.İstanbul Fotoğraf Günleri Sainte Pulchérie’de

IFSAK’ın 1985’ten bu yana düzenlediği ve bu yıl 25’incisi gerçekleştirilen İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında yerli ve yabancı 40’tan fazla fotoğraf sanatçısı "Sahte" (Fake) teması etrafında bir araya geliyor. Fotoğraf eksenli çok sayıda proje - sergiler, (...)
  • 5 Kasım 2018 | Robotik

FRC 2018 Off-Season Robotik Turnuvası

Bu yılki FRC Off-Season Robotik Turnuvası 19 ile 22 Ekim 2018 tarihleri arasında Ülker Arena yerleşkesinde düzenlendi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 64 takımın katıldığı turnuvada başarılı sunumlar gerçekleştiren okulumuz robotik takımı "SPARC 5665" (...)

Temaya göre filtrele