Fransız Kültür Merkezi Medyateğini Keşfettik

5-6 Aralık tarihlerinde Hazırlık sınıfı öğrencileri 2018 yaz aylarında yenilenerek daha aydınlık, daha renkli bir görünüme kavuşan, lise ve üniversite öğrencileri için hep çok ilginç kaynaklarla dolu olan İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin medyateğine giderek kütüphaneyi keşfettiler.

Lisenin medyatek öğretmenlerinin tasarladığı 8 aşamalı oyun-yarışma, öğrencilerin Fransız Kültür Merkezi’nin medyateğinin kaynaklarının odaklandığı belli başlı konular hakkında fikir sahibi olmalarını sağladı. Bu kütüphane, hazırlık seviyesine yönelik, çok sayıda ve çok çeşitli DVD, müzik CD’leri, gençlik edebiyatı romanları, çizgi romanlar, başvuru kaynakları ve dergileri içeren kapsamlı bir koleksiyona sahip.

Kaynakları keşfeden öğrenciler, aynı zamanda medyateğin nazik çalışanları değerli Serra Hanım ve Ayfer Hanım ile tanışarak, gerçek bir ortamda ve okul dışında bir etkileşim durumunda, Fransızca iletişim kurma imkanı da buldular.

Bu keşif etkinliği, hem Fransızca-Medyatek derslerinde edinilen bazı bilgileri tekrar etme amacını taşıyor, hem de öğrencilerimizde Fransız Kültür Merkezi’ne düzenli olarak gitme isteği uyandırmayı da hedefliyor. Kültürel etkinlik programı çok zengin olan bu merkez, öğrencilerimiz için yeni fikirlere ve bilgilere açılan bir kapı olacak.

Fransız Kültür Merkezi medyateğinin herkese yönelik iki elektronik kaynak platformunu da burada belirtelim :

• Culturetheque : sürekli güncellenen elektronik yayınlara ücretsiz erişim (medya, e-kitaplar, sesli kitaplar ve başlangıç seviyesi Fransızca metinler, çizgi romanlar vb)
  • Spotify hesabında tematik hatta dil seviyesine göre sınıflandırılmış çağdaş Frankofon müziği ve şansonlarla tanışmayı sağlayan dinleme listeleri.