"Anavatanım Fransız dilidir." Albert Camus

2020 Frankofoni Festivali Programı

Mart ayında her yıl olduğu gibi Frankofoni kutlamalarıyla öğrenciler, öğretmenler ve konuklarımızı kapsayan birçok proje gerçekleştiriyoruz. Bir ay boyunca Fransız dilini kutlamak, diyaloğu desteklemek ve insanları bir araya getirmek için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Sainte Pulchérie Lisesi'nde bu seneki temamız "Mağrip'in Sesleri". Tüm programı burada bulabilirsiniz. Herkese güzel bir Frankofoni ayı diliyoruz.

Amira-Géhanne Khalfallah – Yazar Rezidansı, Yazı Atölyeleri
“Sınırlar”
26 Şubat – 24 Mart
10. sınıf öğrencileri ile
24 Mart Salı 18:30: öğrenci çalışmalarının sunulacağı herkese açık kapanış etkinliği

Yedi yıldır Sainte Pulchérie Lisesi, öğrencilerimizle çalışmak üzere davet ettiğimiz Fransız yazarları ağırlıyor. Bu sene, Cezayirli yazar Amira-Géhanne KHALFALLAH’yı konuk etmekten mutluluk duyuyoruz. 24 Mart Salı akşamı saat 18.30’da öğrenci çalışmalarının sunulacağı herkese açık kapanış etkinliği ve ardından bir kokteyl gerçekleştirilecek.

Büyük Frankofoni Oyunu: Mağrib’in Sesleri
3 Mart 11:45 – 14:35
Hazırlık öğrencileri ile
Okul genelinde
Bu oyunda, Frankofoninin tematik on kelimesini derlemek ve zafer elde etmek için farklı zorluk seviyelerinde Fransızca konuşulan sahneler oluşturan rakip öğrenci takımları zamana karşı yarışacak.
Frankofon Konsoloslarla Buluşmalar

10 ve 12 Mart
Bir grup öğrenci Belçika Konsolosu ve Kanada Konsolosu ile görüşmek üzere konsolosluklara gidecek. Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile.

Fransızca Matematik Haftası
16-20 Mart
Tüm seviyeler
Matematiği farklı bir şekilde deneyimlemek için, bulmacalar arasında beyin fırtınası, problemler, küçük oyunlar, matematik kitapları ve matematiksel karikatür sergileri, öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikler, “Matematikçi için sorular” bilgi yarışması ve, tabii ki, geleneksel Kanguru yarışması Matematik Haftası’nın programında.

“Türkiye Frankofon Lise Öğrencileri Edebiyat Ödülü”
19 ve 20 Mart 2019 (Ödül Töreni Fransız Sarayı’nda gerçekleşecek)
Edebiyat konusunda organize edilen Fransızca tartışmalar, Türkiye’de bir düzineden fazla Fransızca öğretim yapan liseyi, Pierre Loti ve Charles de Gaulle Liseleriyle birlikte toplam 110 öğrenciyi edebi bir eseri jüri üyesi olarak savunmaya hazır hale getirecek… Bu yıl, büyük tartışma 19 Mart’ta okulumuzun gösteri salonunda gerçekleşecek ve Defne okulumuzu temsil edecek. Türkiye’deki Fransız Kültür Merkezi tarafından düzenlenen bir proje.

Bir Şampiyona Sorular
24 Mart 12:00 – 14:35
Gösteri Salonu
Pierre Loti Lisesi işbirliği ile

Tiyatro: Compagnie Grand Théâtre “Karman çorman hitabetle, özgürce ve ilham dolu gezgin repertuarımız eponimdir, yani Molière”
18 Mart 13:15 – 14:35
11. ve 12. sınıf öğrencileri
Gösteri Salonu
Tasarlayan, yöneten ve oynayan : Clément Beauvoir, Lucas Hénaff ve Etienne Luneau

Karman çorman çünkü, akademik kesinlikte olmasa da titizlikle birçok şey anlatıyor. Hitabet, çünkü bol konuşma var. Özgürce çünkü içimizden geçen her şeyi söylüyoruz. İlham dolu çünkü ilham doluyuz. Gezgin çünkü oynayacak birşey varsa biz oradayız. Repertuvar, çünkü ham madesi biziz. Eponim, yani aynı adı taşıyor çünkü ondan bahsediyoruz. Molière çünkü uzun lafın kısası, yaklaşıl olarak, izlenimlerimize göre, sahne arkadaşımız olmasını istediğimiz bu insanın aşina olduğumuz şarkısını söylüyoruz.

M.Yahia BELASKRİ ile “Öteki” teması üzerine atölye çalışmaları
26 – 27 Mart, 13:15 – 14:35
9. sınıf öğrencileri ile

Medyatekte ne var ?

Fransızcaya diğer dillerden gelen sözcükler hakkında etkinlikler (Fransızca 2 Dersi)
9 Mart haftası
9. sınıf öğrencileri ile

Kahoot
20 Mart 11:00 – 11:35
Medyatek Giriş Kat
Mağrip kültüründen Fransızcaya geçen kelimeler hakkında Kahoot.

Sunum “Cezayir: kültürel mirasının gücü ve zıtlıkları”
23 Mart 11:00 – 11:35
Medyatek
Sunum matematik öğretmenimiz M.Sebti BOUABDALLAH tarafından yapılacaktır.

23 Mart haftası
Her gün, Mağrip kökenli ünlü kişiler hakkında sorular- bilgi yarışması

Frankofoni Diktesi
26 Mart Perşembe, 11h-11h35
Herkese açık
Medyatek 1. kat

Yahia Belaskri  tarafından seslendirilecektir

Medyatek etkinliklerini bloglarında bulabilirsiniz. Radyo Pulchérie’de “Frankofoni Özel” programları da sunulmaktadır.