Şehirde Doğayı Keşfetmek İçin

Sainte Pulchérie Lisesi iki fotoğraf sanatçısını ağırlıyor: "Chongqing’in Kasveti" adlı sergisiyle Nicolas Joriot ve 10. sınıf öğrencilerimizle fotoğraf atölyelerini yürüten Anna Puig-Rosado.

Anna-Puig Rosado yirmi yıldır kendisini fotoğrafa adamıştır. Büyük gezgin, önce Paris dergilerinde çalışmış, Fransa ve tüm dünyada sergiler açarak çalışmalarını geliştirmiştir.
Fotoğraf tutkusunu stajlar ve fotoğraf atölyeleri düzenleyerek paylaşmaktadır ki bizler de bu çerçevede kendisinden “Şehirde doğa” teması etrafında bir çalışma yürütmesini istedik.

10. sınıfların dördü de, Od’A-Ouvroir d’Art Sanat Galersi’nde atölyelere katıldılar. Bu atölyelerde Anna Puig-Rosado ile öğrenciler, Fransızca derslerinde çalıştıkları resmin dili konusunu ele alarak Nicolas Joriot’nun bazı fotoğraflarını incelediler.

Öğrencilerin teoriden uygulamaya geçmelerini isteyen sanatçı, öğrencilerin kendi dijital fotoğraf makineleriyle aşağıda belirtilen dört farklı konu etrafında şehirdeki doğayı fotoğraflamaları için her sınıfla Beyoğlu’nun atipik sokaklarında bir fotoğraf gezisi yapma önerisinde bulundu:

– Şehri giydiren doğa
– Şehirde alışılmadık bir unsur olarak doğa
– Ayrıntılarıyla doğa
– Şehrin mimarisi olarak doğa

Fotoğraf gezilerinin ardından dostça bir fotoğraf yarışması düzenlendi ve 6 Kasım’daki sergi açılışı esnasında davetliler her sınıftan seçilen dört fotoğraftan oluşan 16 fotoğrafı keşfetme şansına sahip olacaklar. Sanatçılar bu vesileyle yarışmanın kazananını açıklayacaklar.

Anna öğrencilerle yaşadığı deneyimden bahsediyor:

“Atölye çalışmalarına yağmurda başladık ancak bu durum fotoğraf çekmemize engel olmadı. İlginç olan hep birlikte olmak ve gerçek bir grup çalışması ortaya koymaktı. Nicolas ile gruplar arasında dolaşarak ortak fikirleri yakalamaya ve öğrencilere çektikleri fotoğraflarda eşlik etmeye çalıştık. Onların her bir yöne bakmalarına ve fotoğraf için uygun yeri bulmak adına hareketli olmalarına yardımcı olduk. Öğrenciler kendilerini o kadar kaptırdılar ki, saatin farkına varmadılar!”