Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

Fen Bilimleri Kulübü

Sorumlu Öğretmen: Thami BUHARİ

Tanım

Fen Bilimleri Kulübü 2018 Eylül ayından bu yana Sainte Pulchérie öğrencilerine okul etkinlikleri çerçevesinde bilim dünyasını tanıtmayı amaçlıyor.

Biyoloji, kimya, fizik ve teknoloji konuları etrafında Fen Bilimleri Kulübü öğrenciler “klasik” ders temposunun dışına çıkıyor. Bu kulüp öğrencilerle proje dinamiği yaratmayı ve fen bilimlerine uygulamalı bir yaklaşım sağlıyor.

Kulübe katılan öğrenciler çeşitli üniversitelerden araştırmacılar ve bilim insanlarıyla ve fen bilimlerini meslek olarak icra eden kişilerle iletişim kuruyor.

Amaçlar

Üç ay boyunca, Sainte Pulchérie öğretmenleri rehberliğinde gönüllü öğrenciler otonom olarak projeleri üzerine çalışıyorlar. Fen Bilimleri Kulübü 2 – 3 öğrencilik küçük grupların iddialı bilimsel konular hakkında çalışmalarını sağlıyor. Öğrenciler ekip ruhu, iletişim, saygı, yardımlaşma gibi niteliklerini öne çıkararak tüm okul yılı boyunca kendi bilimsel araştırmalarını sürdürmeyi başarıyorlar. Bilgi ve becerilerinin tamamlayıcılığı her grubun kendi kapasitesinin farkına varmasını ve bunu proje yararına kullanmasını sağlıyor.

Uygulamalar

Öğrenciler ulusal ölçekte TÜBİTAK’ın ve uluslar arası ölçekte INTEL ISEF, Google fair EUCYS gibi prestijli bilim yarışmalarına katılmak üzere kendi projelerini gerçekleştiriyorlar.

Öğrencilerin gerçekleştirdikleri projeler:

• Maske kontrol prosedürlerinde ‘Isı Transferi’ ve ‘Kütle Kaybı’ yasalarının kullanımı
    • Güneş sistemli cam paneller: evinizde enerji tasarrufu
    • Argan yağının kalitatif analizi
    • Manyetik alan ve sıcaklık kullanarak kanser hücrelerinin tedavisi
    • Rüzgar ve deniz yüzeyi arasındaki sürtünmenin incelenmesi ve analizi
    • Sıcak su beklerken musluklardan soğuk su alınması
    • Ritmik kalp atışı varyasyonunu kullanarak uyku kaynaklı kazaları ve kalp krizlerini önlemek için sürücü güvenliğinin sağlanması

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazanılan ödüller

Öğrenciler Projeler Ödüller
    Öykü, Defne
    Altın Madalya