Genç Fidanlar, Köklü Ağaçlar

Fen Bilimleri Kulübü

Sorumlu öğretmen : Thami Buhari

Tanım
Fen Bilimleri Kulübü 2018 Eylül ayından bu yana Sainte Pulchérie öğrencilerine okul etkinlikleri çerçevesinde bilim dünyasını tanıtmayı amaçlıyor.
Biyoloji, kimya, fizik ve teknoloji konuları etrafında Fen Bilimleri Kulübü öğrenciler “klasik” ders temposunun dışına çıkıyor. Bu kulüp öğrencilerle proje dinamiği yaratmayı ve fen bilimlerine uygulamalı bir yaklaşım sağlıyor.
Kulübe katılan öğrenciler çeşitli üniversitelerden araştırmacılar ve bilim insanlarıyla ve fen bilimlerini meslek olarak icra eden kişilerle iletişim kuruyor.

Amaçlar
Üç ay boyunca, Sainte Pulchérie öğretmenleri rehberliğinde gönüllü öğrenciler otonom olarak projeleri üzerine çalışıyorlar. Fen Bilimleri Kulübü 2 – 3 öğrencilik küçük grupların iddialı bilimsel konular hakkında çalışmalarını sağlıyor. Öğrenciler ekip ruhu, iletişim, saygı, yardımlaşma gibi niteliklerini öne çıkararak tüm okul yılı boyunca kendi bilimsel araştırmalarını sürdürmeyi başarıyorlar. Bilgi ve becerilerinin tamamlayıcılığı her grubun kendi kapasitesinin farkına varmasını ve bunu proje yararına kullanmasını sağlıyor.

Uygulamalar
Öğrenciler ulusal ölçekte TÜBİTAK’ın ve uluslar arası ölçekte INTEL ISEF, Google fair EUCYS gibi prestijli bilim yarışmalarına katılmak üzere kendi projelerini gerçekleştiriyorlar.

Öğrencilerin gerçekleştirdikleri projeler :

• Argan yağının niteliksel analizi
  • Manyetik alan ve ısı kullanarak kanser hücrelerinin tedavisi
  • Rüzgar ve deniz yüzeyi arasındaki sürtünme kuvvetinin incelenmesi ve analizi
  • Sıcak suyu beklerken musluktan akan soğuk suyu değerlendirmek
  • Kalp atışlarının ritmindeki değişiklikleri kullanarak kalp krizlerini ve uykuda ortaya çıkan rahatsızlıkları önlemek için iletkenlerin güvenliğini arttırmak
daha fazla+