Erasmus Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projesi Logo Yarışması Ödülü

Sainte Pulchérie Lisesi’nin 2019-2022 yılları arasında gerçekleşecek olan Erasmus Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) projesi Avrupa Birliği tarafından destek almaya hak kazanan "Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our Schools for Pupils in Europe?" başlıklı projenin logo yarışmasında Hazırlık Sınıfı öğrencisi Ege Tuncay birinci seçildi.

Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları projeleri okul eğitim alanında kaliteyi artırmayı, program ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi, iyi örnekleri paylaşmayı amaçlamaktadır. Bu program kapsamında Almanya, Litvanya, Romanya ve Kuzey Makedonyalı liselerle birlikte Sainte Pulchérie Lisesi “Participation of Pupils at European Schools: How Democratic are our Schools for Pupils in Europe?” (Öğrencilerin Avrupa okullarındaki katılımı: Avrupa’da okullarımızda öğrencilerimiz ne kadar demokratikler?) başlıklı Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları/Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar projesi ile 01/09/2019-31/08/2021 tarihleri arasında hibe desteği kazanmıştır.

Lisemizin desteklediği değerlerden birisi olan gençlerin otonom oluşu ve okuldaki demokratik süreçlere katılımının desteklenmesi hedefleriyle uyumlu olan bu projenin Sainte Pulcherie Lisesi logo yarışmasında birincilik kazanan Ege Tuncay, tasarım sürecindeki düşüncelerini şöyle açıklıyor:

“Ben bu logoyu tasarlarken ‘lisede demokrasi’ kavramından yola çıktım. Bana göre lisede eğitim gören Avrupa’daki her öğrenci, Erasmus’tan yararlanmalıdır. Bütün liselilerin böyle bir seçeneği olması gerekiyor. Hepsi daha iyi bir eğitimi ve daha iyi eğitim koşullarını hak ediyor. Kendilerini geliştirmek için farklıların tecrübelerini de öğrenip, çıkarımlar elde etmeleri çok faydalı olacaktır.

Logoma baktığımızda, renkler bütün öğrencilerin, ırk, ten rengi ve kültür gözetmeksizin, birlikte kaynaşması ve birlikte eğitim görmesini temsil etmektedir.

Eller ise, gençliğin fikirlerini açıkça söylemelerini, dünya yönetiminde daha fazla söz hakkı istemelerini ifade etmektedir.

Logomun damla şeklinde olması, her bir düşüncenin küçük bir damlayı temsil etmesi, farklı düşüncelerin, deneyimlerin birleşmesiyle tüm dünyayı kaplayan bir okyanus olacak ve gelecekte onlara kalacak.

Sloganımla gençlik için demokrasinin çok önemli olduğunu vurgulamak istedim. Demokrasi bütün dünya için gerekli ama en özellikle gençler ve öğrenciler için önemlidir. Erasmus sayesinde geleceğimiz daha parlak.”

Her proje ortağı okul tarafından seçilen logolar arasından projeyi temsil edecek olan logo Erasmus Projesi öğrencileri tarafından seçilecek.

Ege’ye başarılar diliyoruz.

daha fazla+