Efsanevi Yunanistan

Her sene Sainte Pulchérie Lisesi öğrenci kulüpleri farklı bir kültürü ve geleneklerini keşfediyor. Japonya, Hindistan, Latin Amerika, Afrika, İspanya ve İtalya’dan sonra bu seneki etkinliğimiz Yunanistan’a adandı. Sainte Pulchérie, Zapyon, Zoğrafyon, Fener Rum Lisesi Öğrenci kulüpleri efsanevi Yunanistan temalı gösterileriyle sahneyi paylaştı.

Yunanistan’ı dansları, müzikleri, şarkılarıyla kat ettiğimiz yolculukta 350 davetlimiz bulunuyordu. Etkinlik Ekümenik Patrik Bartholemeos’un, Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sayın Petros Mavroidis ve Yunanistan Baş Konsolosluğu Eğitim ve Kültür Ateşesi Sayın Stavros Giolcuoğlu’nun huzurunda gerçekleşti.

Gösteriler Sainte Pulchérie Lisesi’nde Filiz Vela’nın yürüttüğü tasarım kulubünün eserlerinin defilesiyle başladı. Bu özgün gösteri şarkılar eşliğinde sahnelendi.

Defilenin ardından konuk liselerin çeşitli öğrenci kulüpleri ve ilk okulumuz Yeni Nesil 2000’in minik öğrencilerinin güzel gösterileri sahnede yer aldı ve salonu dolduranların beğenisini topladı.

Eğitmenliğini Hande Ermiş’in yaptığı dans kulübümüz de Sirtaki dansları sahneledi ve salonu neşelendirdi. Son olarak öğrenciler tarafından yürütülen lisemizin müzik grubu çarpıcı bir performansla sahne alarak geceyi noktaladı.

Tüm davetliler müzik eşliğinde bir kokteylde eğlenmeye devam ettiler ve dans geç saatlere dek devam etti…

Etkinliğimize katılan tüm okullara bizi onurlandırdıkları için teşekkür ederiz :

Özel Beyoğlu Zapyon Rum Lisesi
Özel Fener Rum Lisesi
Özel Yeni Nesil 2000
Özel Zoğrafyon Rum Lisesi

Ayrıca bu etkinliğin gerçekleşmesinde verdikleri emekler için teşekkürlerimizi sunarız

Nilgün Erensoy
Korina İoannidou