Ders Yılı Başlıyor, Hepiniz Hoş Geldiniz!

Günlerden 7 Eylül. Öğrencilerimiz, beklenen ve biraz da korkutan yeni ders yılı törenini hep birlikte yaşamak için bu pazartesi sabahı erkenden toplandılar.

Bu sabah bahçede bir çeşit heyecan hissediliyordu. Aileleri eşliğinde okula gelen hazırlık sınıfı öğrencileri merakla karışık hafif bir de endişeyle yeni okullarını keşfettiler. 12. sınıfların sıraları arasında ise nostalji rüzgarı esiyordu. Bu eğitim yılının onlar için farklı bir anlamı vardı çünkü öğrenim hayatlarındaki sonuncu ders yılı başlangıcıydı.

Öğrenciler saat 8’de ana bahçede toplanmışlardı. Hazırlık sınıfı öğrencilerinin isimlerinin okunmasının ve İstiklal Marşı’nın ardından hoş geldiniz konuşmalarına geçildi.

Okul Müdürü M. Abellan yeni öğrencilere hitaben konuşmasında öncelikle şu sözlere yer verdi:
“(…)Bugün, bilinmeyen bir yol, yeni bir başlangıç, yeni bir hayatla karşı karşıyasınız. Her şey korkutucu ve aynı zamanda etkileyici. Bu değerli okulun beyaz duvarlarının önünde bizlerle geçirdiğiniz ilk anları muhtemelen unutmayacaksınız.
Bugün sizi endişelendiren şeyler, yarın sizler için büyük ve güzel birer anı olacaktır. Yakında birbirimize alışacağız. Yavaş yavaş tarzınızı oluşturacak, ilk günlerin çekingenliğini hızla atacaksınız. Bugün her şey mümkün.
(…)”

Bu sözleri takiben velilerin dikkatine sözlerine şöyle devam etti:

“(…) Takip ve destek eğitimimizin temelini oluşturmaktadır. Eğitim anlayışımız birlikte belirlemiş olduğumuz hedefe yönelik olarak, her bir öğrenciyi takip etmek ve bu süreçte onlara eşlik etmek, deneyim ve kültürlerinin zenginleşmesiyle bağımsız bir şekilde değişimlerini sağlayacak uygun koşulları onlara sunmaktır.
Sainte Pulchérie’yi seçerek çocuğunuzun özgünlüğüne ve ihtiyaçlarına saygılı, insani boyutlarda bir yapıyı seçtiniz. Sayın velilerimiz, güveniniz için teşekkür ederiz. Gençlerin gelişip özgürleşmesi için hep birlikte çalışacağız.”

Ardından, Türk Müdür Başyardımcısı, Mme Minâ konuşmasında “(…) unutmayınız ki Sainte Pulchérie ’li olmak, kökleri 170 yıla dayanan bir tarihin, bir geleneğin ve büyük bir ailenin üyesi olmak demektir..” diyerek okulumuzun geçmişine vurgu yaptı. Konuşmadan sonra öğrenciler öğretmenlerinin eşliğinde yeni sınıflarına çıktılar.

Tüm öğrencilere, öğretmenlere ve idari kadroya iyi bir eğitim yılı diliyoruz!