Kariyer üzerine merak edilenler

Verimli Geçen “Kariyer ve Öncesi” Webinar’ının ardından…

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi Rehberlik Servisi, 4 Haziran Perşembe günü, saat 15:00-16:00 arasında, 9. ve 10. sınıf öğrencilerini, kariyer planlama süreçlerine ışık tutmak amacıyla, insan kaynakları uzmanı Elif KUNTER ile buluşturdu.

Bu buluşmada, konuk uzman ve öğrencilerle ele aldığımız bazı başlıklar:

• Kariyer planlama ve meslek seçim süreçleri için lise yıllarında neler yapılmalı
  • Kişisel SWOT analizinin kariyer kararları üzerindeki etkisi
  • Bireyin güçlü ve zayıf yönlerinden hangisinin güçlendirilmesi faktörünün zaman içindeki değişimi
  • Sektör-bölüm-pozisyon tanımı
  • Meslekte yükselme
  • Meslek seçimi öncesi stajların önemi
  • Staj sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar
  • Pandemi sonrası değeri yükselecek ve önem kazanacak olan meslekler
  • Çağdaş iş dünyasının gençlerden beklentileri
  • Özgeçmiş oluşturma
  • Özgeçmiş oluştururken yapılan temel hatalar
  • Bir özgeçmişi diğerlerinden ön plana çıkaran özellikler
  • İş görüşmelerinde göz önünde bulundurulması gereken detaylar

Paylaşımın ardından, öğrencilerimiz, meslek seçim süreciyle ilgili merak ettiklerini sorma fırsatı buldular.

Etkinliğimizin, öğrencilerimiz için verimli geçtiğini umar; Elif KUNTER’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.