Çanakkale Deniz Zaferini Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni 17 Mart Cuma günü Sainte Pulchérie Lisesi gösteri salonunda gerçekleştirildi.

Törenimiz, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı.

Tarih öğretmenimiz Lale Özbal, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı:
“Çanakkale savaşlarının 102. yılındayız. (…) Eğer, “haklı savaş” diye, bir kavram varsa; vatan savunması, bağımsızlık mücadelesi, insanlık onuru gibi kavramlar haklı savaşın gerekçelerini oluşturuyorsa; bu tanıma en uygun savaş, Çanakkale’dir…”

Daha sonra, Çanakkale Şavaşı’nı anlatan bir belgeselin izlenmesinin ardından, Çanakkale Savaşı anıları öğrencilerimiz tarafından seslendirildi.

Çanakkale’den Mektuplar, konulu dramatizasyon çalışması ise öğrencilerimize duygu dolu anlar yaşattı.

10. Sınıf öğrencilerimizin “Barışa ve Geleceğe Mektuplar” başlığıyla yaptıkları yazma çalışmasının izlenmesiyle törenimiz sona erdi.

Öğrenci ve öğretmenlerimiz duygusal anlar yaşayarak töreni izlediler.