Törende Ata’mızı Saygı, Sevgi ve Minnetle Andık Ölümünün 77’inci yılında öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu, Atatürk’ü Anma Töreni, coşkuyla gerçekleştirildi.

Törenimiz, saat 9. 05’te saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başladı.

Okul Müdürümüz Sayın Alexandre Abellan, konuşmasında Atatürk’ün eğitime verdiği önemin altını çizdi :
“(…) Mustafa Kemal eğitime ayrı bir önem vermiştir. Toplumsal değişimin, eğitime yeni bir yön vermekle ve özellikle de yeni bir pedagojik yaklaşımla mümkün olduğunu anlamıştı. (…) Öğrenciler, ait oldukları ülkenin sağlıklı ve faal bireyleri olmayı okulda öğrenmelidirler. Okul hiçbir zaman toplumun bir yansıması olmaktan çıkmamalıdır. (…) Eğitim, bireyler için olduğu gibi ülkeler için de köklü değişimler yaratacak muazzam bir gücü temsil eder. Mustafa Kemal’in eğitim hususundaki bu inancı, bugün hala, birçok eğitimci ve hiç şüphesiz Sainte Pulchérie Lisesi öğretmenleri tarafından paylaşılmaktadır. “

Daha sonra Türk Müdür Başyardımcımız Mina Akcen, şunları söyledi:
” (…) Mustafa Kemal’i tanımaya başladığımız anlardan itibaren o, topluma ve dünyaya barış mesajları verdi. (…) “Biz hiç kimsenin düşmanı değiliz, sadece insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız.” diyen Atatürk’ün insanlık projesi, “yurtta barış dünyada barış” ilkesi ile pekiştirilmiş; ulusaldan evrensele uzanan bir özgürlük, bağımsızlık, kardeşlik ve barış idealidir.”

10. sınıf öğrencilerimizin, Yüce Önderimiz’in ilke ve devrimlerinin etkilerini vurgulamak amacıyla hazırladığı sunum izlendi.

Pencere temalı metinde, Atatürk devrimleri vurgulandı. Sunumda Mustafa Kemal’in naaşının İstanbul’dan Ankara’ya uğurlanışı sırasında yaşanan “Yas ve Düğmeler ” temalı anı öğrencileri çok etkiledi. Daha sonra, öğrencimiz Defne Çağlar, “On Kasımlarda Yürümek” şiirini başarıyla seslendirdi.

10. sınıf öğrencisi Meltem Gürkan; “Bizler Atatürk’ün bütün ümidim gençliktedir, dediği gençler olarak bıraktığı mirası yaşatacak, koruyacak ve onun için çok çalışacak nesilleriz. Şu an aramızdan ayrılmış olsa da o bize yaptıklarıyla ve en önemlisi fikirleriyle, bu zorlu yolda hep içimizden biri ve hep bizim yol göstericimiz olacak. Bizler bilim ve aklı temsil eden, Atatürk gençliğiyiz ve yarınlara ait, umut da biziz,” dedi.

Dünyada Atatürk temalı sunumda dünyanın değişik köşelerinde, Atatürk adı verilen mekanların fotoğraflarının izlenmesiyle törenimiz sona erdi.