Atatürk’ü Anma Töreni

Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü vesilesiyle öğrencilerimiz tarafından hazırlanıp sunulan 10 Kasım töreni duygu dolu anlara sahne oldu.

Tüm öğrencilerimizin okul bahçesinde toplanmasının ardından saat 9.05’te iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören başladı.

11. sınıf öğrencilerimiz okul bahçesinde bulunan Atatürk büstü önüne, arkadaşlarının alkışları eşliğinde çiçek bıraktılar. Akabinde, anma töreni gösteri salonda devam etti.

O tarihte yurt dışında olan Okul Müdürümüz Alexandre Abellan, öğrencilere seslendiği bir video hazırladı. Bu videoda, okul gezisine katılan öğrencilerle birlikte Fransa’da yaşadıkları geçmiş 10 Kasım anılarından bahsetti. Okul Müdürümüz konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Değerli öğrenciler, dünyanın her neresinde olursam olayım, 10 Kasım’da hep Atatürk’ü düşünecek ve anacağım.”

Okulumuz Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen öğrencilere şöyle seslendi: “’Biz hiç kimsenin düşmanı değiliz, sadece insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız’ diyen Atatürk’ün insanlık projesi; yurtta barış dünyada barış ilkesi ile pekiştirilmiş, ulusaldan evrensele uzanan bir özgürlük, bir bağımsızlık, bir kardeşlik ve bir barış idealidir.”

Törende Atatürk fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisi Atamızın sevdiği şarkılar eşlinde izlendi. Öğrencilerimiz şiirler okudular. “Dünya Basını Atatürk’ü Yazıyor” bölümünde Atatürk’ün vefatı üzerine dünyanın dört bir yanındaki gazetelerde çıkan haberler ekrana yansıtıldı. Tören tüm öğrencilerin tek bir ağızdan “Gençliğin Atatürk’e Cevabı” metnini okunmasıyla sona erdi.

Her 10 Kasım’da olduğu gibi bu 10 Kasım töreninde de öğrencilerimiz Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini anlamaya ve idrak etmeye çağrıldılar.