Buluşmalar

• Yayın tarihi 2 Kasım 2007 | Okuma Şenliği

"Chartres’dan Saint Michel’e" Resimli bir Gezi

Okuma şenliğinin 4. günü "Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı" üyesi Fransızca konuşabilen Rehber Yıldırım Bükdel Bey konuğumuz oldular ve Lise1A, Lise2 TMA ve TMB, Lise2 SOS, Lise2,3FEN ve Lise4 FEN sınıflarıyla gösteri salonumuzda Chartes ve Saint Michel konulu (...)
  • Yayın tarihi 2 Kasım 2007 | Okuma Şenliği

Nursel Duruel’in "Sait Faik Öykü antolojisi" Konferansı

Okuma şenliğinin son günü Lise2 TMA ve Lise3 TMA öğrencileri, edebiyat öğretmenleri Saadet Hanım ve Sibel Hanım eşliğinde Nursel Duruel’in söyleşisine katılıp, kitaplarını imzalatma ve yazarla tanışma fırsatı buldular. Nursel Duruel’in hazırladığı, Yapı Kredi (...)
  • Yayın tarihi 1. Kasım 2007 | Okuma Şenliği

"Bir hayat, bir eser" Parla Şenol Bizlerle

Türk filmlerinin küçük oyuncusu Parla Şenol, hem o yılları hem de sonrasını anlattığı ’Parlama Noktası’ adlı kitabını imzalamak ve 2007 Okuma Şenliği’mize katılmak için okulumuzdaydı. Kendi isminden esinlenerek adını koyduğu kitabında sanatçımız 5 yaşından 50 (...)
  • Yayın tarihi 1. Kasım 2007 | Okuma Şenliği

Gisèle ve "İstanbul’u" Aramızda

Gisèle’in İstanbul Pencereleri kitabının İstanbul’un vapurlarının tasvirinin yapıldığı bir bölümü okulumuz da Edebiyat Öğretmenleriyle işlendikten sonra öğrencilerimiz bu kitabın yazarı ile sohbet etme ve bilgi alma fırsatı buldular. Bu buluşma da, öğrencilerimiz (...)
  • Yayın tarihi 23 Ekim 2007 | Okuma Şenliği

Kürşat Başdemir Konuğumuzdu

Lise 1 sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Ülker hanım ve Alişan bey eşliğinde yazar Kürşat Başdemir’in okulumuz da düzenlenen söyleşisine katıldılar. Yazarımız bizlere ve öğrencilerimize, Anadolu, Mezopotamya ve Mısır uygarlıklarından yola çıkarak Anadolu’da ki (...)
  • Yayın tarihi 10 Ekim 2007 | Okuma Şenliği

"Okuma Şenliği - Bir Şehir - Bir Eser"

" Okuma Şenliği - Bir Şehir - Bir Eser " 22 Ekim - 26 Ekim 2007 Tarihleri arasında Medyatekte geleneksel okuma şenliği düzenlenecektir. Bu yıl da Sainte Pulcherie Lisesi kültürel etkinliklerle her zamanki gibi destek verecektir. Hafta süresince (...)
  • Yayın tarihi 23 Mayıs 2007 | Konferanslar

Mine Söğüt Lise 2. ve 3. Sınıf Öğrencileri İçin Okulumuzdaydı

"Kırmızı Zaman" romanını okuyan öğrenciler, Mine Söğüt'ü soru yağmuruna tuttular ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Diğer Etkinlikler