Buluşmalar

• Yayın tarihi 5 Nisan 2019 | Frankofoni Festivali

"Çatırdayan Kemiklerin Sesi" Ve Yankılanan Sözcükler

10. sınıf öğrencileri ve Fransızca M.U.N. Kulübü üyeleri 22 Mart Cuma günü, gençlik edebiyatının en üretken kalemlerinden oyun yazarı ve 2019’da P.L.F.T. ödülünü kazanan Madame Suzanne Lebeau ile tanışma imkanı buldular. Suzanne Lebeau Le bruit des os qui (...)
  • Yayın tarihi 2 Nisan 2019 | Konferanslar

HMUN İçin Geri Sayım

İngilizce MUN Kulübü öğrencileri 4-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Haarlem MUN Konferansı için yola çıkıyor... Sainte Pulchérie Lisesi, İngilizce MUN Kulübü’nden 14 öğrencisi ile Hollanda’nın Haarlem kentinde bu yıl 22.si düzenlenecek olan HMUN (...)
  • Yayın tarihi 29 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

3. Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü

Aylarca okuma ve münazara çalışmaları yaparak hazırlanan öğrencilerin Frankofon Liseler Arası Edebiyat Ödülü için bu yılki son buluşmaları 19-20 Mart tarihlerinde gerçekleşti. Bu iki güzel günü Komite öğrencilerinin kaleminden keşfedin. "Üç yıldır düzenlenen (...)
  • Yayın tarihi 26 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

Frankofoni Zamanı!

Mart ayı geldiğinde, frankofoni kutlamalarıyla birlikte öğrencileri, öğretmenleri ve davetlilerimizi buluşturan birçok proje hayata geçiyor. Frankofoni ayı, tüm dünyada Fransızcayla ilgili kişilerin ve toplulukların diyaloğuna ve bir araya gelmesine olanak (...)
  • Yayın tarihi 20 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

Valérie Manteau Sainte Pulchérie Lisesi’nde Yazar Rezidansında

21 Mart günü saat 18:30’da yazı atölyelerinde yapılan çalışmaların sunumunu kaçırmayın! Belki onunla lisenin koridorlarında, öğretmenler odasında veya kuşkusuz dersliklerde karşılaşacaksınız... Yazar Rezidansımızın altıncı senesinde konuğumuz olan Valérie (...)
  • Yayın tarihi 20 Mart 2019 | Frankofoni Festivali

Philippe Claudel Sainte Pulchérie Lisesi’nde

Roman yazarı, sinemacı ve akademisyen Philippe Claudel, 2019 Frankofoni Festivali kapsamında konuğumuz olacak. 26 Mart günü hem bizim öğrencilerimizle hem de Saint Joseph ve Saint Michel Liseleri’nin öğrencileriyle buluşacak. Kendisine İstanbul’a hoş (...)
  • Yayın tarihi 11 Mart 2019 | Meslek Tanıtım ve Kariyer Günü

Başarılı Geçen Bir Meslek Tanıtım Günü’nün Ardından

11. "Meslek Tanıtım Günü", öğrencilerimiz ve çeşitli mesleklerin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle 27 Şubat Çarşamba günü lisemizde gerçekleşti. Öğrencilerimizin geleceğine ışık tutacak olan bu önemli buluşma hakkında bilgi vermemiz gerekirse : Meslek (...)
  • Yayın tarihi 1. Mart 2019 | Yurt Dışında Yüksek Öğrenim

Ottawa Üniversitesi Lisemizdeydi!

Yurtdışındaki prestijli üniversitelerin lisemize yaptığı ziyaretler devam ediyor. 20 Şubat’taki misafirlerimiz, son yıllarda mezunlarımızın yoğun ilgi gösterdiği Kanada’nın Ottawa Üniversitesi yetkilileriydi... Son 4 yılın üniversite yerleştirme sonuçlarına (...)
  • Yayın tarihi 30 Ocak 2019 | Masterclass

Guro Hansen Helskog ile Masterclass

Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz "masterclass" projesi, bu sene Norveç South-Eastern Üniversitesi öğretim görevlisi Guro Hansen Helskog’un katılımıyla 7 ile 11 Ocak tarihleri arasında 12. uluslararası sınıf öğrencilerle ikinci kez gerçekleştirildi. Bu (...)
  • Yayın tarihi 17 Ocak 2019 | Konferanslar

Galatasaray Üniversitesi Tanıtımı

Galatasaray Üniversitesi İç Sınav Komisyonu üyeleri, sınav ve yerleştirme süreci hakkında öğrenci ve velilerimizi bilgilendirmek amacıyla 7 Ocak günü lisemizdeydi. Galatasaray Üniversitesi İç Sınav Komisyonu üyelerinden İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı (...)

Diğer Etkinlikler