Buluşmalar

• Yayın tarihi 19 Nisan 2018 | 20. Rehberlik Sempozyumu

20. Rehberlik Sempozyumu’nun Ardından...

7 Nisan Cumartesi günü lisemizde gerçekleşen 20. Rehberlik Sempozyumu’nda, 22 farklı şehirden gelen 240 katılımcı 13 konuşmacı ile buluştu. "Sınavların Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri" teması, farklı doktrinler tarafından konferans, panel ve atölye uygulamaları (...)
  • Yayın tarihi 11 Nisan 2018 | Frankofoni Festivali

"İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı"

Yazar Hélène Frédérick ile bir ay süren yaratıcı yazarlık atölyelerinde yaptıkları yazı, seslendirme ve sahneleme çalışmalarının sonucunda 10. sınıf öğrencileri, kendi metinlerinden yola çıkarak, "İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı" temalı güzel bir gösteri (...)
  • Yayın tarihi 26 Mart 2018 | Frankofoni Festivali

Yazar Nathalie Azoulai Okulumuzda

Nathalie Azoulai, 2015’te "Titus Bérénice’i Sevmiyordu" isimli romanıyla Fransa’nın önemli edebiyat ödülllerinden prix Médicis’e layık görülen bir yazar. 11. sınıf öğrencilerimize verdiği konferansta Racine’in tragedyasının yeni bir yorumu sundu. Bu buluşma 20 (...)
  • Yayın tarihi 25 Mart 2018 | 20. Rehberlik Sempozyumu

20. Rehberlik Sempozyumu: Kapsam ve İçerik

Sainte Pulchérie Lisesi, bu sene 7 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek 20. Rehberlik Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyar. Sempozyumun konusu sınavlar ve öğrenciler üzerindeki etkileri olacak. 1998 yılından bu yana Özel Okullar Derneği (...)
  • Yayın tarihi 9 Mart 2018 | Dünya Kadınlar Günü

"Engelleri Aşan Kadınlar" Projemiz

Her 8 Mart’ta kadınlarımızın dünyalarına biraz daha dokunmak, onların toplumda yaşadıklarına biraz daha yakından tanık olmak, mümkünse el uzatmak, yaşadıklarıyla ilgili empati kurarak bu farkındalığı olabildiğince paylaşmak amacımız... Yaşam acısıyla tatlısıyla, (...)
  • Yayın tarihi 1. Mart 2018 | Yurtdışında Yüksek Öğrenim

Yurt dışında Üniversite Eğitimi: Hollanda, İngiltere ve Amerika

26 Şubat Pazartesi günü 10. ve 11. sınıf öğrenci ve velilerimiz yurt dışında üniversite eğitimi konusunda düzenlenen konferansa katıldılar. Konuklarımız Hollanda, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nin resmi eğitim ofisi yetkilileriydi. Üniversite eğitimi (...)
  • Yayın tarihi 5 Şubat 2018 | Medyatek

Türkçe ve İngilizce Yenilikler Kahvesi

Her sene olduğu gibi ocak ayında medyateğimiz yeni gelen Türkçe ve İngilizce yeni kitap ve DVD’lerin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Okulumuz medyateğinin Fransızca, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç farklı dilde sunduğu kitap, dergi ve DVD kaynakları her (...)
  • Yayın tarihi 25 Ocak 2018 | 20. Rehberlik Sempozyumu

Kayıt

7 Nisan 2018 tarihinde Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde gerçekleşecek olan 20.Rehberlik Sempozyumu dinleyici başvuru kayıtlarınızı 12 Şubat-31 Mart 2018 tarihleri arasında aşağıda belirtilen adımları takip ederek yapabilirsiniz. Ücret: Özel Okullar (...)
  • Yayın tarihi 11 Ocak 2018 | Konferanslar

Kitap Tanıtımı : "Sorsana bizi sevmiş mi?"

Sainte Pulchérie 2001 mezunu ve Paris 5 Üniversitesi Sosyal Bilimler doktora öğrencisi Deniz Bağrıaçık, Yapı Kredi Yayınları’ndan 2017’de çıkan Sorsana, bizi sevmiş mi? isimli kitabını tanıtmak için öğrencilerimizle buluştu. Bu kitapta, İstanbul’da yaşayan (...)
  • Yayın tarihi 5 Ocak 2018 | Fransa’da Yüksek Öğrenim

Campus France, INSA ve Guy Lussac Tanıtımları

Fransa’da okumak isteyen öğrencilerimiz için her sene düzenlenen Fransız üniversitelerine kabul ajansı Campus France ve mühendislik okulları INSA ve Gay Lussac tanıtımları 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımıyla gerçekleşti. 29 Kasım (...)