Buluşmalar

• Yayın tarihi 1. Haziran 2018 | Liseler Arası Makale Yarışması

15. Kültür Edebiyat Sempozyumu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, 15. Kültür Edebiyat Sempozyumu ve 8. Liseler Arası Makale Yazma Yarışması’nın Ödül Töreni, 25 Mayıs 2018 Cuma günü Sayın Adalet Ağaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Adalat Ağaoğlu sempozyumun ardından okulumuza bir mektupla (...)
  • Yayın tarihi 21 Mayıs 2018 | Fransızca

Büyükler Küçüklere Anlatıyor

Hazırlık sınıfları için gelenekselleşen bir etkinliğimiz var: ikinci dönemde, medyatek dersi kapsamında, Kapadokya’daki Yeşil Sınıf süresince, bir gençlik kitabından uyarlanan bir öykü okuyorlar. Bu öyküye çizgi-roman ya da şarkılarla renk katıyorlar. (...)
  • Yayın tarihi 20 Mayıs 2018 | 2017-2018 Programı

15. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

15. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve 8. Liseler Arası Makale Yarışması ödül töreni 25 Mayıs Cuma günü 16.00’da düzenlenecektir. Sempozyum, tüm edebiyatseverlere açıktır. Bu yıl, Adalet Ağaoğlu’nu onurlandırmak için düzenlediğimiz sempozyumda sizleri "Edebiyatta (...)
  • Yayın tarihi 19 Nisan 2018 | 20. Rehberlik Sempozyumu

20. Rehberlik Sempozyumu’nun Ardından...

7 Nisan Cumartesi günü lisemizde gerçekleşen 20. Rehberlik Sempozyumu’nda, 22 farklı şehirden gelen 240 katılımcı 13 konuşmacı ile buluştu. "Sınavların Ruh Sağlığı Üzerindeki Etkileri" teması, farklı doktrinler tarafından konferans, panel ve atölye uygulamaları (...)
  • Yayın tarihi 11 Nisan 2018 | Frankofoni Festivali

"İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı"

Yazar Hélène Frédérick ile bir ay süren yaratıcı yazarlık atölyelerinde yaptıkları yazı, seslendirme ve sahneleme çalışmalarının sonucunda 10. sınıf öğrencileri, kendi metinlerinden yola çıkarak, "İstanbul’u dinliyorum gözlerim kapalı" temalı güzel bir gösteri (...)
  • Yayın tarihi 26 Mart 2018 | Frankofoni Festivali

Yazar Nathalie Azoulai Okulumuzda

Nathalie Azoulai, 2015’te "Titus Bérénice’i Sevmiyordu" isimli romanıyla Fransa’nın önemli edebiyat ödülllerinden prix Médicis’e layık görülen bir yazar. 11. sınıf öğrencilerimize verdiği konferansta Racine’in tragedyasının yeni bir yorumu sundu. Bu buluşma 20 (...)
  • Yayın tarihi 25 Mart 2018 | 20. Rehberlik Sempozyumu

20. Rehberlik Sempozyumu: Kapsam ve İçerik

Sainte Pulchérie Lisesi, bu sene 7 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilecek 20. Rehberlik Sempozyumu’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyar. Sempozyumun konusu sınavlar ve öğrenciler üzerindeki etkileri olacak. 1998 yılından bu yana Özel Okullar Derneği (...)
  • Yayın tarihi 9 Mart 2018 | Dünya Kadınlar Günü

"Engelleri Aşan Kadınlar" Projemiz

Her 8 Mart’ta kadınlarımızın dünyalarına biraz daha dokunmak, onların toplumda yaşadıklarına biraz daha yakından tanık olmak, mümkünse el uzatmak, yaşadıklarıyla ilgili empati kurarak bu farkındalığı olabildiğince paylaşmak amacımız... Yaşam acısıyla tatlısıyla, (...)
  • Yayın tarihi 1. Mart 2018 | Yurt Dışında Yüksek Öğrenim

Yurt dışında Üniversite Eğitimi: Hollanda, İngiltere ve Amerika

26 Şubat Pazartesi günü 10. ve 11. sınıf öğrenci ve velilerimiz yurt dışında üniversite eğitimi konusunda düzenlenen konferansa katıldılar. Konuklarımız Hollanda, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nin resmi eğitim ofisi yetkilileriydi. Üniversite eğitimi (...)
  • Yayın tarihi 5 Şubat 2018 | Medyatek

Türkçe ve İngilizce Yenilikler Kahvesi

Her sene olduğu gibi ocak ayında medyateğimiz yeni gelen Türkçe ve İngilizce yeni kitap ve DVD’lerin tanıtımına ev sahipliği yaptı. Okulumuz medyateğinin Fransızca, Türkçe ve İngilizce olmak üzere üç farklı dilde sunduğu kitap, dergi ve DVD kaynakları her (...)

Diğer Etkinlikler