Buluşmalar

• Yayın tarihi 5 Aralık 2018 | Konferanslar

Hıfzı Topuz 11. Sınıf Öğrencilerimizle Buluştu

30 Kasım 2018 Cuma günü Hıfzı Topuz, Atatürk ve Cumhuriyet’in önemli isimleri ile ilgili anılarını paylaştı. Paris’te Son Osmanlılar kitabını okuyan öğrenciler, ünlü yazarı soru yağmuruna tuttu. Paris’te Son Osmanlılar ve diğer eserleri üzerinde sorulan soruları (...)
  • Yayın tarihi 3 Aralık 2018 | Konferanslar

ENKA Lisesi’nde MUN Konferansı

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi İngilizce MUN kulübü olarak bir kez daha ENKA Lisesi’nde MUN Konferansı’na katılmaktan büyük mutluluk duyduk. Öğrencilerimizin izlenimlerini aktarıyoruz. "ENIMUN katıldığım ikinci konferanstı. İlk gün komitemde ’resolution’ (...)
  • Yayın tarihi 20 Kasım 2018 | Konferanslar

Sekizinci kez MFINUE Konferansı’na katıldık

Bu sene de Fransızca MUN (Model United Nations) Kulübü öğrencilerimiz İstanbul Saint Joseph Lisesi’nde gerçekleştirilen MFINUE Konferansı’na katıldılar. 17 öğrenciden oluşan grup, müzakere sanatını öğrenmek ve münazara pratiği yapmak için Saint Joseph (...)
  • Yayın tarihi 24 Ekim 2018 | Konferanslar

Üsküdar Amerikan Lisesi’nde FRMUN Konferansı

Fransızca MUN Kulübü’nün 18 öğrencisi 20 Ekim Cumartesi, MUN konferanslarının tüm kurallarını öğrenmek üzere tam gün süren bir atölye çalışmasına katıldı. Çok güzel bir gün geçirdiler! Öğrenciler bize ilk izlenimlerini aktardılar, çünkü çoğu öğrenci ilk kez MUN (...)
  • Yayın tarihi 18 Ekim 2018 | Konferanslar

Darüşaffaka MUN Konferansı 2018

Bu yıl 5.si gerçekleşen Darüşaffaka MUN Konferansına 15 öğrenci ile katıldık. Bu yazımızda ilk MUN tecrübesi yaşayan öğrencilerimizin deneyimlerini okuyabilirsiniz. "Bu yıl kulüplere katılma şansını elde etmekle beraber,okulumla Darüşşafaka MUN konferansına (...)
  • Yayın tarihi 16 Ekim 2018 | Fransa’da Yüksek Öğrenim

Campus France Tanıtımı

Fransa’da okumak isteyen öğrencilerimiz için her sene düzenlenen, Fransız üniversitelerine başvuru ve kabul süreçlerini yürüten Campus France adlı Fransız kamu kuruluşunun tanıtımı 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin ve velilerinin katılımıyla gerçekleşti. 9 (...)
  • Yayın tarihi 8 Ekim 2018 | Konferanslar

UNESCO Çocuklarla Felsefe Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter Konferansı

UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) ve Nantes Üniversitesi Çocuklarla Felsefe Uygulamaları Kürsüsü Başkanı Edwige Chirouter 25 Eylül Salı günü okulumuzun gösteri salonunda "Gençlik Edebiyatı Aracılığıyla Çocuklarla Felsefe" konulu bir (...)
  • Yayın tarihi 1. Haziran 2018 | Liseler Arası Makale Yarışması

15. Kültür Edebiyat Sempozyumu

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, 15. Kültür Edebiyat Sempozyumu ve 8. Liseler Arası Makale Yazma Yarışması’nın Ödül Töreni, 25 Mayıs 2018 Cuma günü Sayın Adalet Ağaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Adalat Ağaoğlu sempozyumun ardından okulumuza bir mektupla (...)
  • Yayın tarihi 21 Mayıs 2018 | Fransızca

Büyükler Küçüklere Anlatıyor

Hazırlık sınıfları için gelenekselleşen bir etkinliğimiz var: ikinci dönemde, medyatek dersi kapsamında, Kapadokya’daki Yeşil Sınıf süresince, bir gençlik kitabından uyarlanan bir öykü okuyorlar. Bu öyküye çizgi-roman ya da şarkılarla renk katıyorlar. (...)
  • Yayın tarihi 20 Mayıs 2018 | 2017-2018 Programı

15. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu

15. Kültür ve Edebiyat Sempozyumu ve 8. Liseler Arası Makale Yarışması ödül töreni 25 Mayıs Cuma günü 16.00’da düzenlenecektir. Sempozyum, tüm edebiyatseverlere açıktır. Bu yıl, Adalet Ağaoğlu’nu onurlandırmak için düzenlediğimiz sempozyumda sizleri "Edebiyatta (...)

Diğer Etkinlikler