Buluşmalar

• Yayın tarihi 1. Kasım 2017 | Sosyal Boyut

"Aydın Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" Projesi

Öğrencilerimiz ülkemizde gençlerin aydınlanmasına katkıda bulunmaya "Aydınlık Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" projesiyle kütüphane kurarak devam ediyor. 2013’ten beri her yıl öğrencilerimiz dostluk ve kardeşlik duyguları ile yüzlerce kitap bağışlayıp, (...)
  • Yayın tarihi 1. Kasım 2017 | Medyatek

Atatürk ve Cumhuriyet Sergisi

30 Ekim Pazartesi günü, medyateğin giriş katı, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet dönemi hakkında çeşitli belgelerin yanı sıra öğrencilerimizin demokrasi ve laik Türkiye Cumhuriyeti hakkındaki görüşlerine de yer veren bir serginin açılışına ev sahipliği (...)
  • Yayın tarihi 31 Ekim 2017 | Fransızca

Thierry Riera ile Radyoculuk ve Webradio Atölyelerine Dair Söyleşi

Fransız gazeteci ve webradyo eğitmeni Thierry Riera radyoculuk eğitimleri vermek için Sainte Pulchérie’ye davetliydi. Bir hafta boyunca, 9. sınıfların Fransızca dersleri kapsamında atölyeler verdi. Öğretmenler de bu radyo atölyelerine katıldı. Thierry (...)
  • Yayın tarihi 24 Ekim 2017 | Konferanslar

MUN Dünyasında İlk Adımlar

Bu sene de Fransızca MUN Klubü üyesi öğrenciler bu dünyaya ilk adımlarını 21 Ekimde Üsküdar Amerikan Lisesi’nde gerçekleşen toplantıyla attılar. Öğrenciler gün boyunca, hem kararları yazarak hem de "dedikodu/kulis" çalışmalarıyla vakit geçirdi. Kendi (...)
  • Yayın tarihi 18 Ekim 2017 | Konferanslar

Darüşşafaka MUN Konferansı 2017

Bu sene 5.’si düzenlenen Darüşşafaka Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na SPMUN 15 öğrenciyle katıldı. Öğrencilerimizin görüşlerini aşağıda bulabilirsiniz: "Bu seneki DŞMUN benim ilk konferansımdı. İlk konferansımda Fransa’nın delegesiydim. İlk konferansım (...)
  • Yayın tarihi 10 Temmuz 2017 | Yazar Rezidansı

Diana Senechal ile Felsefe ve Sanat Atölyeleri

15 ile 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Amerikalı akademisyen, felsefeci ve yazar Diana Senechal’i felsefe ve sanat atölyeleri kapsamında okulumuzda ağırladık. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ni farklı kılan özelliklerinden biri okulun sanat ve felsefe (...)
  • Yayın tarihi 15 Haziran 2017 | Konferanslar

MUN Kulübü Öğrencilerimizin Düzenlediği 2. SPMUN Konferansı ve Atölyeleri

Organizasyonunu öğrencilerimizin üstlendiği 2. SPMUN Konferansları 9 Haziran’da Sainte Pulchérie Lisesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tarafından yazılan makalesi aşağıda bulabilirsiniz. "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz tek günlük SPMUN atölyesi (...)
  • Yayın tarihi 5 Haziran 2017 | Frankofoni Festivali

Jean Rouaud, Yahia Belaskri ve Claude Alice Peyrottes İle Gerçekleştirilen Atölyelere Dönüş

Geçtiğimiz 24 Mart’ta bir hafta boyunca öğrencilerimizle çalışan yazar Jean Rouaud ve yazar Yahia Belaskri ve yönetmen Claude-Alice Peyrottes’un katılımıyla okulumuzda bir edebiyat gecesi düzenlendi. Öğrenciler tarafından yazılan eserler bütün 10. ve 11. (...)
  • Yayın tarihi 21 Mayıs 2017 | Eğitsel Kol

Bilim ve Teknoloji Fuarı: SP Maker Faire!

Dünyada 160’tan fazla ülkede düzenlenen ve uluslararası bilinirliğe sahip "Maker Faire" ailesine katılan Sainte Pulchérie Lisesi 13 Mayıs’ta kendi teknoloji ve bilim fuarını düzenleyerek 26 kurumu, 31 farklı atölye etrafında bir araya getirdi. Okul (...)
  • Yayın tarihi 20 Mayıs 2017 | 2016-2017 Programı

14. Kültür ve Edebiyat Sempozyumunun Ardından

"Edebiyat ve Mizah" temalı sempozyum ile "Aziz Nesin’i Okumak, Anlamak, Anlatmak" konulu makale yazma yarışması ödül töreni 1 Nisan 2017 Cumartesi Sainte Pulchérie Lisesi’nde gerçekleştirildi. Bu vesileyle edebiyat ve mizah dünyasının ünlü isimleri (...)