Buluşmalar

• Yayın tarihi 21 Haziran 2017 | Yazar Rezidansı

Diana Senechal ile Felsefe ve Sanat Atölyeleri

15 ile 26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Amerikalı akademisyen, felsefeci ve yazar Diana Senechal’i felsefe ve sanat atölyeleri kapsamında okulumuzda ağırladık. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’ni farklı kılan özelliklerinden biri okulun sanat ve felsefe (...)
  • Yayın tarihi 15 Haziran 2017 | Konferanslar

MUN Kulübü Öğrencilerimizin Düzenlediği 2. SPMUN Konferansı ve Atölyeleri

Organizasyonunu öğrencilerimizin üstlendiği 2. SPMUN Konferansları 9 Haziran’da Sainte Pulchérie Lisesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tarafından yazılan makalesi aşağıda bulabilirsiniz. "Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz tek günlük SPMUN atölyesi (...)
  • Yayın tarihi 5 Haziran 2017 | Frankofoni Festivali

Jean Rouaud, Yahia Belaskri ve Claude Alice Peyrottes İle Gerçekleştirilen Atölyelere Dönüş

Geçtiğimiz 24 Mart’ta bir hafta boyunca öğrencilerimizle çalışan yazar Jean Rouaud ve yazar Yahia Belaskri ve yönetmen Claude-Alice Peyrottes’un katılımıyla okulumuzda bir edebiyat gecesi düzenlendi. Öğrenciler tarafından yazılan eserler bütün 10. ve 11. (...)
  • Yayın tarihi 21 Mayıs 2017 | Eğitsel Kol

Bilim ve Teknoloji Fuarı: SP Maker Faire!

Dünyada 160’tan fazla ülkede düzenlenen ve uluslararası bilinirliğe sahip "Maker Faire" ailesine katılan Sainte Pulchérie Lisesi 13 Mayıs’ta kendi teknoloji ve bilim fuarını düzenleyerek 26 kurumu, 31 farklı atölye etrafında bir araya getirdi. Okul (...)
  • Yayın tarihi 20 Mayıs 2017 | Profesyonel Etkinlikler

14. Kültür ve Edebiyat Sempozyumunun Ardından

"Edebiyat ve Mizah" temalı sempozyum ile "Aziz Nesin’i Okumak, Anlamak, Anlatmak" konulu makale yazma yarışması ödül töreni 1 Nisan 2017 Cumartesi Sainte Pulchérie Lisesi’nde gerçekleştirildi. Bu vesileyle edebiyat ve mizah dünyasının ünlü isimleri (...)