Yarışmalar

• Yayın tarihi 18 Mart 2013 | Frankofoni

Yeni Çıktı

Franısız Kültür Merkezi bizleri düzenlediği hayali bir frankofon ürünün reklam afişini tasarlama yarışmasına katılmaya davet etti. Lisemizin 10. Sınıf öğrencileri, görsel sanatlar öğretenleri Figen Erdi eşliğinde bu zorlu görevin üstesinden geldiler. Üç haftadan (...)
  • Yayın tarihi 14 Mart 2013 | Sanatsal Konukluk Projesi : Yazar François Beaune

Akdeniz’den Gerçek Hikayeler

Marsilya’nın 2013 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi dolayısıyla, Akdeniz insanlarının gerçek öykülerini anlattığı "Akdeniz’den Gerçek Hikayeler" adlı proje hayata geçirilmiştir. Bu etkinlik Akdeniz Bölgesi’nde konuşulan tüm dilleri kapsamaktadır. Sainte (...)
  • Yayın tarihi 14 Mart 2013 | Frankofoni

9.Sınıflardan Dört Frankofon Şampiyon

9. Sınıflardan dört şube 12 Mart 2013’de 2.si düzenlenen yarışmada karşı karşıya geldi. Yarışmanın bir buçuk saatlik süresi yetenekli öğrencilerimize genel kültürlerini kanıtlama imkanı verdi. Frankofoni günü dolayısıyla, Sainte Pulchérie Lisesi "Questions pour (...)
  • Yayın tarihi 6 Mart 2013 | Yarışmalar

Türkiye Felsefe Olimpiyatı

17. Türkiye Liselerarası Felsefe Olimpiyatı, 3 Mart 2013 tarihinde, 10.00 -14.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Okulumuzu bu yıl 12B sınıfından Özer AKMAN başarıyla temsil etti. Türkiye Felsefe Olimpiyatı, Türkiye Felsefe Kurumu tarafından organize (...)
  • Yayın tarihi 5 Mart 2013 | Sabahattin Ali Makale Yarışması

Sabahattin Ali Yarışması : Başarılı Bir Tören

"Sabahattin Ali’nin Eserlerinde Suskunluk" konulu liselerarası makale yarışmasının ödül töreni, ünlü yazarın kızı Filiz Ali’nin, çok sayıda entelektüelin, öğrencinin ve edebiyatseverin katılımıyla gerçekleşti. Sabahattin Ali’nin eserlerini anlamak ve anlatmak (...)
  • Yayın tarihi 27 Şubat 2013 | Sabahattin Ali Makale Yarışması

Sabahattin Ali Makale Yarışması Ödül Töreni

Makale yazma yarışmasının ödül töreni juri üyelerimiz Sayın Prof. Dr. Filiz Ali, Sayın Sevengül Sönmez, Sayın Semih Gümüş ve Sayın Doğan Hızlan’ın katılım ve katkılarıyla 1 Mart 2013 Cuma günü saat 18:30-20:30 saatleri arasında Sainte Pulcherie Fransız Lisesi’nde (...)
  • Yayın tarihi 29 Ocak 2013 | Liselerarası Bilgi Yarışması "Questions pour un Champion"

"Questions pour un champion" Bilgi Yarışması

9 yıldan bu yana her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz, Fransız liselerinin katıldığı, Fransa’da France 3 ve TV 5 kanallarında yıllardır yayınlanan "Questions pour un champion" yarışmasının özgür bir uyarlamasını bu yıl da gerçekleştirdik. 2013 (...)
  • Yayın tarihi 4 Eylül 2012 | Yarışmalar

Boğaziçi Caz Korosu’nu Kutluyoruz!

SP Caz Korosu Kulübü’nün ünlü eğitmeni Masis Aram Gözbek, Boğaziçi Caz Korosu ile katıldığı yurdışı turnesinden valizleri değerli ödüllerle dolu olarak döndü. Turne geçtiğimiz haziran ayında başlamıştı. Boğaziçi Caz Korosu, İtalya’da düzenlenen dünyanın en saygın (...)
  • Yayın tarihi 28 Ağustos 2012 | Yarışmalar

Basketbol Yıldız Milli Takım Oyuncumuz Berk Uğurlu

Yıldız Erkek Basketbol Milli takımı, Letonya ve Litvanya’nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Fransa’yı 66-61mağlup ederek şampiyon oldu. Bu başarıda imzası olan potanın yıldızları arasında okulumuzun öğrencilerinden Berk Uğurlu da yer (...)