Yarışmalar

• Yayın tarihi 23 Mayıs 2014 | Fen

Kristalografi Günü

Kristalografi yılı çerçevesinde, Sainte Pulcherie Lisesi kristal grubu öğrencileri sizleri Kristalografi Günü’ne davet ediyor. Kristalografi Grubu öğrencilerimiz tarafından lanse edilen Kristal Geliştirme Yarışması 24 Mart tarihinde sona ermiş de olsa, (...)
  • Yayın tarihi 20 Mayıs 2014 | URART Projesi

Urart Gecesi

Bu yıl, Sainte Pulchérie Lisesi mücevher dünyasına yöneliyor URART ve URART Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sağmanlı’nın işbirliğiyle 9. sınıflar için kolye tasarım yarışması düzenliyor. URART, tasarımlarında Anadolu kültürünü modernizmle harmanlamasıyla bilinen (...)
  • Yayın tarihi 12 Mayıs 2014 | Yarışmalar

Satranç Turnuvası 2014

Satranç Turnuvası 13 Mayıs Salı günü yapılacak çekilişin ardından 14 Mayıs Çarşamba günü başlıyor. Haydi oyun zamanı! Tüm öğretmenlere ve öğrencilere açık olan geleneksel satranç turnuvası başlıyor. Bu yıl düzenlenen turnuvaya, maalesef ki, şampiyon Tolga ve ebedi (...)
  • Yayın tarihi 18 Nisan 2014 | Frankofoni Festivali

"Çevreci Olmaya Söz Veriyorum" Makale Yarışması’nın Finalistleri

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, "Çevreci Okul Çevreci Birey" ilkesinden yola çıkarak öğrencileri arasında "Çevreci Olmaya Söz Veriyorum" konulu bir makale yarışması düzenledi. Liselilerin çevre bilincini geliştirmek, çevre konularına duyarlılıklarını (...)
  • Yayın tarihi 17 Nisan 2014 | Edebiyat

Behçet Necatigil Şiir Yazma Yarışması Üçüncülük Ödülü

Kabataş Erkek Lisesi, Behçet Necatigil Şiir Yazma Yarışması’na "Morgage Çağına Serenad" adlı şiiriyle katılan 11. sınıf öğrencimiz Beyza Taşdelen, 107 öğrencinin arasından yapılan elemede, üçüncülük ödülüne layık görüldü. İstanbul’da tüm lise ve dengi okulların (...)
  • Yayın tarihi 24 Mart 2014 | Fen

Kristal Geliştirme Yarışması

Lisemizdeki Uluslararası Kristalografi Yılı etkinlikleri devam ediyor... Öğrenciler, "Kristalografi Günü" etkinlikleri vesilesiyle toplandılar ve sizlerle projelerini paylaşıyorlar. "Lisemizde 23 Mayısta düzenlenecek Kristalografi Günü’nde son bulacak (...)
  • Yayın tarihi 5 Mart 2014 | Liseler Arası Makale Yarışması

"Orhan Kemal’in Eserlerinde Umut" Konulu Makale Yarışması

Sainte Pulchérie Lisesi, "Orhan Kemal’in Eserlerinde Umut" konulu liseler arası edebi makale yazma yarışması düzenledi. Bu yarışma, birçok öğrenciye ilham kaynağı oldu ve yeteneklerini sergileme imkanını verdi. Ödül töreni, değerli misafirlerin katılımıyla, (...)
  • Yayın tarihi 27 Şubat 2014 | Makale Yarışması

"Orhan Kemal’in Eserleri’nde Umut" Konulu Makale Yarışması Ödül Töreni

Orhan Kemal’in Eserlerinde Umut konulu liseler arası makale yazma yarışmasının ödül töreni 27 Şubat 2014 Perşembe günü, saat 18.30-20.30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Liseler arası makale yazma yarışmasının ödül töreni jüri üyelerimiz Sayın Doğan (...)
  • Yayın tarihi 30 Aralık 2013 | Yarışmalar

18.Türkiye Felsefe Olimpiyatı

İstanbul’da 24 Kasım 2013 Pazar günü düzenlenen "18. Türkiye Felsefe Olimpiyatı"nda okulumuzu 12A sınıfı öğrencileri Beliz Başer ve Artun Mimar temsil ettiler. "18. Türkiye Felsefe Olimpiyatı" sonuçları 12 Aralık günü açıklandı ve öğrencimiz Artun Mimar, 355 (...)
  • Yayın tarihi 24 Eylül 2013 | Yarışmalar

Öğrenciler Yaz Stajlarını Anlatıyor...

Öğrenciler her yıl, farklı ders ve etkinlikler çerçevesinde profesyonel stajlara katılma şansına sahip oluyorlar. 2013 yaz tatili süresince dokuz öğrencimiz, iş dünyasının kapılarını aralama imkanına sahip oldu. Milliyet Gazetesi’yle 2013 yılının mart ayında, (...)

Diğer Etkinlikler