Yarışmalar

• Yayın tarihi 1. Aralık 2015 | Lezzet Haftası

Şef Kaan Sakarya ile Lezzet Atölyeleri

Sainte Pulchérie Lisesi, "Lezzet Haftası" vesilesiyle geçtiğimiz 23 ila 27 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nin iş birliğiyle ve Sayın Fransa Başkonsolosu Muriel Domenach’ın katılımlarıyla keşif atölyeleri düzenledi. Fransa’da eğitim (...)
  • Yayın tarihi 18 Haziran 2015 | Urart Projesi

URART Kolye Tasarım Yarışması Ödül Töreni

7 Nisan Salı akşamı gerçekleşen ve Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin URART iş birliğiyle düzenlediği Kolye Tasarımı Yarışması’nın ödül töreninde 400’den fazla davetli bir araya geldi. Ve, bu özel gece sanatsal yaratıcılığa adandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen URART (...)
  • Yayın tarihi 29 Mayıs 2015 | 2014-2015 Arşivi

Kasımpaşa Çocuk Yuvası Koruma Derneği Yararına URART Projesi

Vakko ile gerçekleştirilen üç yıllık iş biriliğinin ardından Sainte Pulchérie Lisesi iki yıldan bu yana URART firması ile bir takı tasarım projesi üzerinde çalışmaktadır. Öğrenciler tarafından tasarlanan takılar ise her zamanki gibi bir hayır kurumu yararına (...)
  • Yayın tarihi 26 Mayıs 2015 | Yarışmalar

Satranç Turnuvası

Bu beyin sporuna saatlerce kendini adayan lisemizin Satranç Kulübü oyuncuları bizlere, satranç oynamanın hem kıyasıya bir mücadele hem de gerçek bir zevk olduğunu bir kez daha gösterdiler. Satranç, iyi bir bellekle birlikte "hesap kabiliyeti" (...)
  • Yayın tarihi 13 Mayıs 2015 | İngilizce

IELTS Sınavında Büyük Başarı

Okulumuz 11. sınıf öğrencileri girdikleri IELTS (Uluslararası İngiliz Dili Sınav Sistemi) sınavını başarıyla tamamladılar. "1989 yılında ilk kez yapılmaya başlanmış ve 2012’de iki milyondan fazla kişinin girmiş olduğu IELTS (Uluslararası İngiliz Dili Sınav (...)
  • Yayın tarihi 25 Mart 2015 | Yarışmalar

"Sempatik Penguenler" İçin Faydalı Bir Hafta Sonu

İstanbul’da düzenlenen eleme turnuvasında gösterdikleri başarılı performansın ardından lisemizin Robotik Kulübü finaller için soluğu İzmir’de aldı. "Sempatik Penguenler" ilk kez katıldıkları bu yarışmada okulumuzun değerlerini güçlendirdi ve yücelttiler. (...)
  • Yayın tarihi 5 Mart 2015 | Liseler Arası Makale Yarışması

"Attila İlhan’ın Eserlerinde Gerilim" Konulu Makale Yarışması Ödül Töreni

Sainte Pulcherie Lisesi "Attila İlhan’ın Eserlerinde Gerilim" konulu liseler arası makale yazma yarışmasının ödül törenini 26 Şubat 2015’te gerçekleştirdi. 2011’den beri, Sainte Pulcherie Lisesi geleneksel liseler arası makale yarışmasını düzenlemektedir. Her (...)
  • Yayın tarihi 18 Şubat 2015 | Yarışmalar

Robotik Kulübü: "Sempatik Penguenler" İzmir’e Gidiyor!

Okulumuzun Robotik Kulübü’den "Sempatik Penguenler", 14 Şubat Cumartesi günü İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleşen "First Lego League" yarışmasına katıldı. Yarışma prosedürü dahilinde kulüp ekibimiz üç kez sahneye çıkmış ve beş kez jüri oturumlarına (...)
  • Yayın tarihi 11 Şubat 2015 | Yarışmalar

"Bir Şampiyon İçin Sorular" Yarışması 2015

10 yılı aşkın süredir her yıl olduğu gibi Sainte Pulchérie Lisesi, Frankofon liseler arası "Bir Şampiyon İçin Sorular" yarışmasını düzenlemiştir. Geleneksel bilgi yarışmamız France 3 ve TV5 kanallarında yayımlanan programın özgür uyarlamasıdır. Bu yılki "Bir (...)