Yarışmalar

• Yayın tarihi 5 Kasım 2018 | Robotik

FRC 2018 Off-Season Robotik Turnuvası

Bu yılki FRC Off-Season Robotik Turnuvası 19 ile 22 Ekim 2018 tarihleri arasında Ülker Arena yerleşkesinde düzenlendi. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 64 takımın katıldığı turnuvada başarılı sunumlar gerçekleştiren okulumuz robotik takımı "SPARC 5665" (...)
  • Yayın tarihi 7 Mayıs 2018 | Bir Şampiyon İçin Sorular

Bir Şampiyon İçin Sorular – 2018 Turnuvası

On iki yıldır her yıl, Sainte Pulchérie Lisesi, Fransız televizyon kanalları France 3 ve TV5’te yayınlanan programdan uyarladığı geleneksel "Bir Şampiyon İçin Sorular" bilgi yarışmasını düzenliyor. 13 Nisan Cuma günü yarışmanın Frankofon liseler arası (...)
  • Yayın tarihi 26 Nisan 2018 | Cacharel Projesi

Cacharel Desen Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin Cacharel işbirliğiyle düzenlediği Desen Tasarım Yarışması’nın ödül töreni 19 Nisan Perşembe akşamı basın, sanat ve moda dünyasından önemli isimlerin yanı sıra üç yüzü aşkın davetliyi bir araya getirdi. Yarışmaya katılan 9. sınıf (...)
  • Yayın tarihi 19 Nisan 2018 | Robotik

FRC 2018 Robotik Turnuvalarının Ardından

FRC takımımız SPARC 5665, Sainte Pulchérie’yi temsilen Türkiye turnuvasına 29 öğrenci ile ve New York’ta gerçekleşen turnuvaya 21 öğrenci ile katılım sağlamıştır. FRC Turnuvasının amacı öğrencilerin matematik, bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında (...)
  • Yayın tarihi 30 Mart 2018 | Frankofoni Festivali

Türkiye’deki Fransız Liseleri Edebiyat Ödülü’nün 2. Senesi

Bu sene ikincisi düzenlenen "Türkiye’deki Fransız Liseleri Edebiyat Ödülü" sonuçları resmi bir törenle Fransız Sarayı’nda açıklandı. Tören Uluslararası Frankofoni günü olarak tüm dünyada kutlanan 21 Mart tarihinde gerçekleşti. Hem lise öğrencilerinin verdiği en (...)
  • Yayın tarihi 30 Mart 2018 | Robotik

FRC SPARC 5665 Takımımız New York’ta Okulumuzu Temsil Edecek

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) 1989’da gençlerin teknoloji ve gelişime olan ilgilerini ve katılımlarını arttırmak amacıyla kuruldu. FRC takımımız SPARC 5665, 2015’te kuırulduğundan beri birçok başarı elde etti ve şimdi (...)
  • Yayın tarihi 1. Mart 2018 | Makale Yarışması

Liseler Arası Edebi Makale Yazma Yarışması

Adalet Ağaoğlu’nun eserlerinde "Aydın bunalımı" Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin düzenlediği geleneksel "Liseler Arası Edebi Makale Yazma Yarışması" sekizinci yılında, Adalet Ağaoğlu ile devam ediyor. Konusu, Adalet Ağaoğlu’nun eserlerinde "Aydın bunalımı" (...)
  • Yayın tarihi 20 Haziran 2017 | Cacharel Projesi

Cacharel Desen Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nin Cacharel işbirliğiyle 23 Şubat Perşembe akşamı düzenlediği Desen Tasarım Yarışması’nın ödül töreninde basın, sanat ve moda dünyasından önemli isimlerin yanı sıra 300’ü aşkın davetli bir araya geldi. Okulumuz 9. sınıf öğrencileri (...)
  • Yayın tarihi 18 Mayıs 2017 | Yarışmalar

Türkiye Zeka Oyunları Olimpiyatı

Okulumuz 10C sınıfı öğrencisi Selin K. 11-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstek Okulları tarafından Yeditepe Üniversitesi’nde düzenlenen "Zeka Oyunları Olimpiyatı"na katıldı. Birinci etabı geçtiğimiz ay internet üzerinden gerçekleştirilen Türkiye Zeka (...)
  • Yayın tarihi 30 Nisan 2017 | Eğitsel Kol

FRC Takımımız ABD’de Jüri Özel Ödülünü Aldı

29 Mart-02 Nisan tarihleri arasında ABD’nin California eyaleti Los Angeles şehrinde düzenlenen FIRST Robotics Competition (FRC) turnuvasına Avrupa’dan ve Amerika’nın farklı bölgelerinden 57 takım katıldı. Turnuvada okul takımımız Jüri Özel ödülünü ve (...)

Diğer Etkinlikler