Törenler ve Tarih

• Yayın tarihi 23 Mayıs 2014 | Törenler

19 Mayıs Töreni

Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı gün olan 19 Mayıs’ta Ata’mızı saygıyla andık. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşının ardından öğretmenler adına Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Huriye İm, 13 Mayıs 2014’te Soma maden ocağında yaşamını yitiren emekçileri andıktan (...)
  • Yayın tarihi 21 Mart 2014 | Törenler

18 Mart 1915 Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

Sainte Pulchérie Lisesi’nin tüm öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla gösteri salonunda 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale şehitlerini anma töreni gerçekleştirildi. Çanakale Şavaşı’nda can veren tüm şehitlerimize saygı duruşuyla başlayan anma töreni, (...)
  • Yayın tarihi 4 Şubat 2014 | Törenler

Karne Töreni

24 Ocak Cuma günün lisemizin öğrencileri ve öğretmenleri geleneksel karne töreni için gösteri salonumuzda bir araya geldi. Bayrak töreninden ve milli marşın söylenmesinden sonra, öğrenciler, birbiri ardına, karnelerini aldılar. Üstün başarı gösteren (...)
  • Yayın tarihi 13 Kasım 2013 | Törenler

10 Kasım’da Atatürk’ü Anlamak ve Anmak

10 Kasım Pazar günü Atatürk’ü anlamak ve anlatmak üzere gerçekleştirdiğimiz anma töreninde Sainte Pulchérie Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve velileri yerlerini aldılar. Saygı duruşuyla başlayan tören, Okul Müdürü Sayın Alexandre Abellan’ın konuşmasıyla (...)
  • Yayın tarihi 4 Kasım 2013 | Törenler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramı’nda, tüm öğrenciler ve öğretmenler demokrasinin iki temel kavramı "özgürlük" ve "demokrasi" ile "düşünme" fikirlerinin ilişkilendirildiği bir törende hazır bulundular. Cumhuriyet’in 90. yılı yalnızca okulumuzda değil, aynı zamanda Türk Müdür (...)
  • Yayın tarihi 12 Eylül 2013 | Törenler

Yeni Ders Yılı Başladı!

Sainte Pulchérie Lisesi, okul idaresi, eğitim ve idari kadrosu bütün öğrencilere iyi bir ders yılı diler. Yeni bilgiler, keşifler, tanışmalar ve dostluklarla dolu yeni bir öğretim yılına hoş geldiniz. Okulumuzda öğretim yılı başlangıç töreni 11 Eylül (...)
  • Yayın tarihi 5 Temmuz 2013 | Törenler

12.Sınıflar Diplomalarını Alıyorlar!

Her yıl olduğu gibi, 12. sınıfların diploma törenine bu sene de, aileleri ve arkadaşlarından oluşan büyük bir katılım söz konusuydu. Öğrencilerimiz, okulda öğretmenleri ve arkadaşlarıyla geçirdikleri beş yılı vurgulayan, heyecan dolu bir an yaşadılar. Herkesin (...)
  • Yayın tarihi 15 Haziran 2013 | Törenler

Eğitim Yılı Sona Eriyor...

Karne töreni sebebiyle bütün öğretmenler ve öğrenciler, 14 Haziran cuma günü lisemiz gösteri salonunda bir araya geldi. Öncelikle hazırlık sınıfları, ardından da 9., 10., 11., ve 12. sınıflardan öğrenciler karnelerini almak üzere sahneye çıktılar. Karne töreni (...)
  • Yayın tarihi 27 Mart 2013 | Tarihsel Geziler

Şehir Tarihi Gezisi

23 Mart 2013 Cumartesi günü 11C sınıfı öğrencileri ile tarihi yarımada gezisi gerçekleştirildi. Gezi öncesi görülecek yerler öğrencilerle birlikte saptandı. Her öğrenci tarihi gezide görülecek yerlerden birini seçerek, arkadaşlarına anlatmak üzere bu yer (...)
  • Yayın tarihi 20 Mart 2013 | Törenler

Çanakkale Zaferi Anma Töreni

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Zaferi’nde şehit düşmüş askerlerimizi törenle andık. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü töreni okul müdürümüz Sayın Alexandre Abellan’ın günün anlam ve önemini (...)

Diğer Etkinlikler