Törenler ve Tarih

• Yayın tarihi 29 Haziran 2015 | Törenler

2015 Diploma Töreni

Diploma töreni öğrencilerimizin hayatlarında her zaman özel ve eşsiz bir anı olmuştur. Bu tören aynı zamanda Fransız kültürüyle geçirilmiş son beş yıl boyunca gösterilen tüm gayretlerin ödüllendirilmesidir ve lise hayatının sonu ile üniversiteye geçişi sembolize (...)
  • Yayın tarihi 16 Haziran 2015 | Törenler

Bir Eğitim ve Öğretim Yılını Daha Geride Bıraktık

Öğrenme, dostluk ve keşif dolu bir eğitim ve öğretim yılının ardından sıra yaz tatiline geldi. Fakat birbirimize ’hoşçakal’ demeden evvel geçtiğimiz 12 Haziran tarihinde tüm okulu son bir kez daha bir araya getiren karne töreni lisemizin avlusunda düzenlendi. (...)
  • Yayın tarihi 21 Mayıs 2015 | Törenler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Bu anlamlı ve özel gün Sainte Pulchérie Lisesi’nin tüm öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla coşku içinde kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları lise bahçemizde bulunan Atatürk büstü önüne çelenk bırakılması ile başladı. Törende (...)
  • Yayın tarihi 19 Mart 2015 | Törenler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni 18 Mart Çarşamba günü Sainte Pulchérie Lisesi gösteri salonunda gerçekleştirildi. Tören, Okul Müdürümüz Alexandre Abellan ile Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen’in günün anlamını düşündüren ve hissettiren saygı duruşu (...)
  • Yayın tarihi 2 Şubat 2015 | Törenler

Karne Töreni

23 Ocak Cuma günün lisemizin öğrencileri ve öğretmenleri geleneksel karne töreni için gösteri salonumuzda bir araya geldi. Bayrak töreninin ve milli marşın söylenmesinin ardından öğrenciler, öğretmenlerinden TIMUN ve MFINUE Sertifikalarını aldılar. (...)
  • Yayın tarihi 13 Kasım 2014 | Törenler

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

10 Kasım 2014 Pazartesi günü tüm okulumuz, öğrenci ve öğretmenleriyle, ölümünün 76. yılında Ata’mızı saygı ve sevgiyle andık. Öğrencilerimiz, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından okul bahçemizdeki Atatürk büstüne çelenk bıraktılar. Okul Müdürümüz Sayın (...)
  • Yayın tarihi 30 Ekim 2014 | Törenler

Cumhuriyet Bayramı Töreni

28 Ekim salı günü okulumuz tiyatro salonunda tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla Cumhuriyet’imizin 91. yılını coşkuyla kutladık. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından okul müdürümüz Sayın Alexandre Abellan konuşmasıyla öğretmen ve öğrencileri (...)
  • Yayın tarihi 11 Eylül 2014 | Törenler

Yeni Ders Yılı Başlıyor!

Sainte Pulchérie Lisesi kapılarını yeni ders yılı için açtı! 9 Eylül Salı günü okulumuz bahçesinde düzenlenen öğretim yılı başlangıç töreninde öğrencilerimiz arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanıyla bir araya geldi. Tüm öğrencilerimize başarılı bir (...)
  • Yayın tarihi 7 Temmuz 2014 | Törenler

2014 Diploma Töreni

Diploma töreni, öğrencilerin lise hayatının sona erdiğini, Sainte Pulchérie’de Fransız kültürüyle geçen beş yılın sonuna gelindiğine işaret eden, önemli sembolik olaylardan biridir. Genç mezunlarımızın onuruna düzenlenen gece, aileler ve öğretmenlerin güzel bir (...)
  • Yayın tarihi 17 Haziran 2014 | Cérémonies

Sene Sonu Karne Töreni

13 Haziran Cuma günü, geleneksel karne töreni için, tüm öğrenciler ve öğretmenleri lisenin ön bahçesinde toplandılar. Bayrak töreninden ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinden sonra, Hazırlık, 9., 10., 11. sınıflara karnelerini müdür yardımcıları verirken, 12. (...)

Diğer Etkinlikler