Törenler ve Tarih

• Yayın tarihi 20 Mart 2017 | Törenler

Çanakkale Deniz Zaferini Kutlama ve Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni 17 Mart Cuma günü Sainte Pulchérie Lisesi gösteri salonunda gerçekleştirildi. Törenimiz, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Tarih öğretmenimiz Lale Özbal, günün anlamını belirten bir konuşma yaptı: "Çanakkale (...)
  • Yayın tarihi 22 Aralık 2016 | Törenler

Ara Dönem Töreni

Sainte Pulchérie Lisesi, Nietzsche’nin "Değerlendirmek yaratmaktır: işitin ey yaratıcılar! Değerlendirmenin kendisi, bütün değerlendirilmiş nesneleri hazineye ve cevhere dönüştürüyor." sözleriyle belirttiği yolu uzun yıllardır büyük titizlikle izliyor. (...)
  • Yayın tarihi 15 Kasım 2016 | Törenler

Atatürk’ü Anma Töreni

Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü vesilesiyle öğrencilerimiz tarafından hazırlanıp sunulan 10 Kasım töreni duygu dolu anlara sahne oldu. Tüm öğrencilerimizin okul bahçesinde toplanmasının ardından saat 9.05’te iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal (...)
  • Yayın tarihi 1. Kasım 2016 | Törenler

Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla Cumhuriyet’imizin 93 yılını coşkuyla kutladık. Türkiye Cumhuriyeti, bir aydınlanma projesidir; teması ile hazırlanan törende öğrencilerimiz hazırladıkları etkinlikleri, arkadaşlarına sunmanın sevinci ve gururunu (...)
  • Yayın tarihi 6 Eylül 2016 | Törenler

Yeni Ders Yılı Başladı!

Sainte Pulchérie Lisesi iki aylık yaz tatilinin ardından 5 Eylül Pazartesi günü kapılarını yeni eğitim ve öğretim yılı için öğrencilerine açtı. Yenilenmiş sınıflar, yeni ve eski okul arkadaşlıkları, eğitim kadrosuna yeni katılan öğretmenler... Tüm bu yenilikleri (...)
  • Yayın tarihi 30 Haziran 2016 | Törenler

2016 Diploma Töreni

Diploma töreni öğrencilerimizin hayatlarında her zaman özel ve eşsiz bir anı olmuştur. Bu tören aynı zamanda Fransız kültürüyle geçirilmiş son beş yıl boyunca gösterilen tüm gayretlerin ödüllendirilmesidir ve lise hayatının sonu ile üniversiteye geçişi sembolize (...)
  • Yayın tarihi 30 Haziran 2016 | Lisenin 170 Yılı

Sainte Pulchérie Lisesi 170. Eğitim Yılını Kutluyor

Kuruluşumuzun 170. yılını kutlamak amacıyla 21 Nisan akşamı Sainte Pulchérie Lisesi’nin eski mezunları, öğretmenleri ile iş, sanat ve cemiyet hayatının tanınmış simalarından yaklaşık 500 kişi Fransız Sarayı’nda bir araya geldiler. Cacharel’in desteğiyle (...)
  • Yayın tarihi 25 Mayıs 2016 | Törenler

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Güzel bir ilkbahar günü tüm öğrenciler ve öğretmenler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak üzere okul bahçesinde toplandılar. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın (...)
  • Yayın tarihi 12 Şubat 2016 | Törenler

Fotoğraflarla Karne Töreni

Bu dönem karne töreni iki farklı tarihte gerçekleşti: 12. sınıflar 21 Ocak’ta, hazırlık sınıfları, 9., 10. ve 11. sınıflar ise karnelerini 22 Ocak 2016 tarihinde aldılar. Eğitim öğretim yılının öne çıkan bu anına geri dönelim... Sınıflar birbiri ardına (...)
  • Yayın tarihi 12 Kasım 2015 | Törenler

Atatürk’ü Anma

Ölümünün 77’inci yılında öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu, Atatürk’ü Anma Töreni, coşkuyla gerçekleştirildi. Törenimiz, saat 9. 05’te saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başladı. Okul Müdürümüz Sayın Alexandre Abellan, konuşmasında Atatürk’ün eğitime verdiği (...)

Diğer Etkinlikler