Törenler ve Tarih

• Yayın tarihi 25 Aralık 2018 | Törenler

"Label FrancÉducation" Belgesi Teslim Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi, Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen ve Fransızca eğitimde mükemmelliği resmi olarak onaylayan “LabelFrancÉducation” belgesini ikinci kez daha almaya hak kazandı! LabelFrancÉducation belgesi, Fransa’da Dışişleri (...)
  • Yayın tarihi 17 Aralık 2018 | Konferanslar

TIMUN Konferansı’nın 25. yılı

Her yıl uluslararası arenada düzenlenen TIMUN konferansının bu sene 25.si gerçekleştirildi. Öğrencimizin gözünden konferansa bakalım... "Üsküdar Amerikan Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı TIMUN, Türkiye’deki en saygın MUN konferanslarından biri. Ev sahibi olan (...)
  • Yayın tarihi 10 Kasım 2018 | Törenler

Sonsuzluğa Göç Edişinin 80. Yılında Ata’mızı Sevgi, Saygı ve Minnetle Andık

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından Okul Müdürümüz Alexandre Abellan konuşma yaptı. Konuşmasında şunları söyledi: "Mustafa Kemal ATATÜRK, yavaşça Çanakkale’nin sislerinden, muharebelerin, top atışlarının dumanlarının arasından yükselmiştir. O, adil ve güçlü (...)
  • Yayın tarihi 30 Ekim 2018 | Törenler

Cumhuriyet Bayramı’nı Coşkuyla Kutladık

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı barışın önemini vurgulayan törenimizde ve "Aydınlık Zihniyetler İçin Kucak Dolusu Kitap" projemizle coşkuyla kutladık. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından, Okul Müdürü Alexandre Abellan, yaptığı konuşmada; şunları söyledi: (...)
  • Yayın tarihi 5 Eylül 2018 | Törenler

2018-2019 Ders Yılı Başladı!

Yeni ders yılının açılış töreni 4 Eylül Salı sabahı güneşin ışıl ışıl aydınlattığı okul bahçesinde gerçekleştirildi. Ders yılının ilk gününde tüm öğrenciler açılış töreni için okul bahçesinde toplandı. Önce hazırlık sınıfı öğrencilerinin adları okunarak sınıflarına göre (...)
  • Yayın tarihi 6 Haziran 2018 | Törenler

172. Mezuniyet Töreni

5 Haziran Salı günü düzenlenen Sainte Pulchérie Lisesi 172. mezuniyet töreninde 12. sınıf öğrencilerimiz öğretmenleri ve dönem arkadaşlarıyla geçirdikleri beş yılın ardından mutluluk, heyecan ve duygu yüklü anları paylaşarak okullarına veda ettiler. Aileleri ve (...)
  • Yayın tarihi 14 Mart 2018 | Törenler

Ölümünün 3. Yılında Yaşar Kemal’i Andık

Türk edebiyatının güçlü kalemi, büyük romancı Yaşar Kemal’in ölümünün 3. yılında Yaşar Kemal Vakfı ve Sarıyer Belediyesi tarafından 24 Şubat’ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi. Yaşar Kemal’i Anma Töreni’nde ’’Eğitimde Uygulanan Farklı (...)
  • Yayın tarihi 1. Ocak 2018 | Tematik Günler

2018 İçin En İyi Dileklerimizle

2018... Lisemde olsun isterim: Hayal gücü geniş öğrenciler, Kitapların ördüğü bağlar, Her mevsimde iyi dostlar - Ki ben onlarsız büyüyemem.
  • Yayın tarihi 10 Kasım 2017 | Törenler

Atatürk’ün Sonsuzluğa Uğurlanışının 79. Yılı

10 Kasım töreni; saygı, sevgi ve bağlılık duygularıyla gerçekleştirildi. Ata’mız ve silah arkadaşlarının huzurunda saygı duruşumuzu gerçekleştirdikten ve İstiklâl Marşı’mızın coşkuyla söylenmesinin ardından, 11. Sınıf öğrencileri tarafından Atatürk büstüne (...)
  • Yayın tarihi 30 Ekim 2017 | Törenler