Törenler ve Tarih

• Yayın tarihi 5 Eylül 2018 | Törenler

2018-2019 Ders Yılı Başladı!

Yeni ders yılının açılış töreni 4 Eylül Salı sabahı güneşin ışıl ışıl aydınlattığı okul bahçesinde gerçekleştirildi. Ders yılının ilk gününde tüm öğrenciler açılış töreni için okul bahçesinde toplandı. Önce hazırlık sınıfı öğrencilerinin adları okunarak sınıflarına göre (...)
  • Yayın tarihi 6 Haziran 2018 | Törenler

172. Mezuniyet Töreni

5 Haziran Salı günü düzenlenen Sainte Pulchérie Lisesi 172. mezuniyet töreninde 12. sınıf öğrencilerimiz öğretmenleri ve dönem arkadaşlarıyla geçirdikleri beş yılın ardından mutluluk, heyecan ve duygu yüklü anları paylaşarak okullarına veda ettiler. Aileleri ve (...)
  • Yayın tarihi 14 Mart 2018 | Törenler

Ölümünün 3. Yılında Yaşar Kemal’i Andık

Türk edebiyatının güçlü kalemi, büyük romancı Yaşar Kemal’in ölümünün 3. yılında Yaşar Kemal Vakfı ve Sarıyer Belediyesi tarafından 24 Şubat’ta Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlendi. Yaşar Kemal’i Anma Töreni’nde ’’Eğitimde Uygulanan Farklı (...)
  • Yayın tarihi 1. Ocak 2018 | Tematik Günler

2018 İçin En İyi Dileklerimizle

2018... Lisemde olsun isterim: Hayal gücü geniş öğrenciler, Kitapların ördüğü bağlar, Her mevsimde iyi dostlar - Ki ben onlarsız büyüyemem.
  • Yayın tarihi 10 Kasım 2017 | Törenler

Atatürk’ün Sonsuzluğa Uğurlanışının 79. Yılı

10 Kasım töreni; saygı, sevgi ve bağlılık duygularıyla gerçekleştirildi. Ata’mız ve silah arkadaşlarının huzurunda saygı duruşumuzu gerçekleştirdikten ve İstiklâl Marşı’mızın coşkuyla söylenmesinin ardından, 11. Sınıf öğrencileri tarafından Atatürk büstüne (...)
  • Yayın tarihi 30 Ekim 2017 | Törenler

Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

94. Yılında Cumhuriyet’in Kuruluşu Heyecanla Kutlandı. İstiklâl Marşı ve saygı duruşunun ardından Okul Müdürümüz Alexandre Abellan etkileyici bir konuşma yaptı. Konuşmasında, öğrencilerimizin "Aydınlık zihniyetler için kucak dolusu kitap" projesine değinerek, (...)
  • Yayın tarihi 5 Eylül 2017 | Törenler

Herkese İyi Bir Eğitim Yılı Dileriz!

5 Eylül Salı günü lise öğrencilerimizin okul yılına başladıkları önemli bir gündü. Kimi zaman sabırsızlıkla, kimi zaman da korkuyla beklenen bir an… Ama öğrenciler, veliler ve öğretmenler güneşli havanın neşesiyle ağırlandılar. Bu sabah okulun avlusunda sıraya (...)
  • Yayın tarihi 29 Haziran 2017 | Törenler

12.Sınıflar Diplomalarını Alıyorlar!

Diploma töreni öğrencilerimizin hayatlarında her zaman özel ve eşsiz bir anı olmuştur. Bu tören aynı zamanda Fransız kültürüyle geçirilmiş son beş yıl boyunca gösterilen tüm gayretlerin ödüllendirilmesidir ve lise hayatının sonu ile üniversiteye geçişi sembolize (...)