2019-2020 Eğitim Öğretim Yılına Adım Attık

3 Eylül Salı günü öğrencilerimiz okulumuzun avlusunda, hem heyecanla hem de çekinerek bekledikleri okul yılı açılışı için buluştular. Yaz sonu güneşi altında törenimizi gerçekleştirdik.

Bugün okulumuz heyecanlı bakışları ve tebessümleriyle öğrencileri ve yeni Hazırlık sınıflarının velilerini ağırladı… Hazırlık sınıfına başlayacak ve yeni okullarını keşfeden öğrencilerin tatlı tedirginliği hissediliyordu… Bir ay boyunca Hazırlık sınıfı öğrencileri yoğun bir kaynaştırma programı sayesinde Sainte Pulchérie Lisesi’ni evleri gibi benimseyecekler. 12. Sınıf öğrencilerinin coşkusunu da paylaştık çünkü orta öğretimde son yıllarına adım attıkları için bu tören onlar için çok anlamlı.

Okul müdürümüz Monsieur Alexandre Abellan ve Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akçen öğrencilere ve velilere seslendi.

İşte müdürümüzün konuşmasından satır başları :

“Okulumuz bir buçuk asırlık tarihini başarılı bir eğitim öğretim kurumu olarak geride bıraktı çünkü öğretmenlerimiz ve tüm kadromuzla beraber, dayanışmayla, coşkuyla, empatiyle kaliteli eğitim anlayışını hep benimsedik. Aynı zamanda okulumuzun kurucularının felsefesinden taviz vermeden yeniliklere açık olduk ve hayal gücümüzü kullandık.

Disiplin, iyilik, hoşgörü ve empati, yaratıcılık, etik ve estetik güzellik, angajman ve cesaret, verdiğimiz eğitimin temelinde yatar. İşte bu değerleri her yeni kuşağa, her yıl kucak açtığımız yeni öğrencilere de aktarırız. (…)

Sevgili Hazırlık Sınıfı öğrencileri,
Bugün yeni bir serüvene atılıyorsunuz. Bu serüven öğrenme, neşe ve paylaşım serüveni olacak. Bugün sizi kaygılandıran şeyler yarın güzel hatıralar olarak belleğinizde yer edecek. Çok yakında bu okul sizin ikinci eviniz olacak. Yavaş yavaş alışacaksınız ve çekingenliğinizi üzerinizden atacaksınız. Bugün geleceğe yelken açıyorsunuz (…).”

2019 yılı mezunumuz Mert aşağıdaki videoda öğrencilere sesleniyor :

Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize, tüm velilerimize ve okulumuzun tüm çalışanlarına verimli ve güzel bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.

daha fazla+