19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Ara Dönem Töreni

Sainte Pulchérie Fransız Lisesi öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Samsun’a çıkışının 100. yılında bir kez daha saygıyla ve özlemle andı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın coşkuyla okunmasıyla başladı.

10-A sınıfından Selin Yıldız’ın gençlik adına konuşmasını, yine 10A sınıfından Can Kahyaoğlu’nun okuduğu Gençliğe Hitabe takip etti. Ardından 10-B sınıfından Kerem Işık tüm öğrencilere Gençliğin Cevabı’nı okuyup tekrarlattı.

Öğrencilerin sadece ders içi etkinliklerde değil, okul dışı etkinliklerde de yaptıkları özverili çalışmalar, öğrencilere ödüllerin, sertifikaların, rozetlerin takdim edildiği bir törenle taçlandırıldı. Öğrencilerimiz dil ve iletişim alanlarındaki becerilerinin yanı sıra felsefe, matematik, robotik, spor, münazara, tasarım, çevre, fen, otonomi alanlarındaki becerileri ile de ödüllere layık oldular.