19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

Güzel bir ilkbahar günü tüm öğrenciler ve öğretmenler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak üzere okul bahçesinde toplandılar.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın çoşkuyla okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Alexandre Abellan ardından Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen öğrencilere seslendikleri konuşmalarında Atatürk’ün geleceği gençlere emanet ettiğinin önemi hatırlattılar.
Yanlarında bizleri ziyarete gelen Soeur Catherine yer alıyordu, kendisine katılımından ötürü teşekkür ediyoruz.

Gençlik adına 11. sınıf öğrencisi Alara Ordukaya konuşmasında arkadaşlarına şöyle seslendi: “Bu kutsal emaneti korumak ve kollamak biz Türk Gençliğinin en kutsal ve en önemli görevidir. Bunu başarabilmenin en önemli unsuru ise aydın bir Türk Gençliği yetiştirebilmektir.(…) Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesi olan Türk gençliği adına daima ilke ve inkılaplarının izindeyiz Atam diyorum.”

Gençliğin Atatürk’e Cevabı, Hasan Sungur’un öncülüğünde tüm öğrenciler tarafından coşkuyla tekrarlandı.

Okul dışı etkinliklerde ödül alan öğrencilere ödül ve sertifikaların verilmesinden sonra folklor gösterisine geçildi.
Konuk olarak törene katılan Kasımpaşa Çok Programlı Lisesi folklor ekibi, Diyarbakır ve Gaziantep oyunlarını sergilediler. Öğrencilerimiz de coşkuyla halaya katılınca, tören bir şenliğe dönüştü.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Suriyeli Mülteci Öğrenciler Eğitim Derneği Öğrencileri de törene davetliydiler ve bütün gün boyunca öğrencilerimizle birlikte dans, satranç, futbol etkinliklerinde yer aldılar.