18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Töreni 18 Mart Çarşamba günü Sainte Pulchérie Lisesi gösteri salonunda gerçekleştirildi.

Tören, Okul Müdürümüz Alexandre Abellan ile Türk Müdür Başyardımcısı Minâ Akcen’in günün anlamını düşündüren ve hissettiren saygı duruşu çağrısıyla başladı ve ardından İstiklâl Marşı okundu.

Tarih öğretmeni Lale Özbal günün önemini anlatan bir konuşma yaptı: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti varsa bunun ilk temeli, ilk taşı, ilk harcının atıldığı yer Çanakkale’dir. Milli Mücadele ve cumhuriyetle birlikte bir büyük sürecin, “biz olma” sürecinin başlangıcıdır. Bu sürecin her adımında var olan Mustafa Kemal’e, bizlere barışa, güzelliğe, insana saygıya, insanın insanı sömürmemesine giden yolları açtığı için teşekkür ediyoruz. Bu savaşta hayatını feda edenleri şükranla anıyoruz. Bundan böyle savaş değil, barış destanları yazmak dileğiyle…”

Törende, Gelibolu filminden bir bölüm ve savaş görüntülerinden oluşan bir slayt gösterisi izlendi. Hazırlık sınıfı öğrencisi Diba Öğretmenoğlu, Çanakkale Türküsü’nü piyano ile çalarak slayt gösterisine eşlik etti.

Bir Anzak askerinin ailesine yazdığı mektup, Atatürk’ün Avustralyalı annelere yazdığı mektup ve Avustralyalı bir annenin Ata’ya yazdığı mektup öğrencilere duygu dolu anlar yaşattı.

Tören, 9. sınıf öğrencilerinin seslendirdikleri Bülent Ecevit’in “Çanakkale” şiiri ile sona erdi.