18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Çanakkale Şehitleri okulumuzda büyük bir duyarlılıkla anıldı.

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Çanakkale’de canlarını veren tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ardından, İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Hüzün ve coşkunun iç içe olduğu töreni, öğrenciler hazırladı ve sundu.
Günün anlamı ve önemini belirten konuşmanın ardından “Hey on beşli” türküsünün hikayesini konu alan metin görseller ile birlikte sunuldu. Şiirler ve türkülerle dramatize edilen metne yine öğrenciler piyano ve gitarla eşlik ettiler.
Öğrenciler, öğretmenlerine ve arkadaşlarına, Çanakkale Savaşı konusunda sorular sormuşlar ve bu bağlamda bir video hazırlamışlardı. Bu çalışma Fransızca alt yazılı olarak izlendi.
10. sınıf öğrencileri Dilara Tınaz ve Pelin Özdeş kendi yazdıkları şiirlerini okudular.
Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri için yazdığı etkileyici şiir ve Çanakkale türküsünün sunumuyla tören sona erdi.