10 Kasım Atatürk’ü Anma

Mektup Yarışması Hazırlık D sınıfından öğrencimiz Ege Bora’nın, İstanbul Valiliği tarafından, 10 Kasım Atatürk’ü Anma çerçevesinde düzenlenen yarışmasında, Orta öğretim düzeyinde üçüncülük derecesi elde etmiş olan Atatürk’e mektubunu, Türkçe ve Fransızca olarak paylaşıyoruz.

Sevgili Atatürk,

Sana yazacağım mektuba sana ait sevdiğim bir sözle başlayacağım: “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerim, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.”

Evet, seni göremedim ama bu sözlerini yerine getirerek seni görmüş gibi hissettim. Senin hakkında kitaplar okudum, belgeseller izledim. Seni fikirlerini anlamaya çalıştım. Milletimiz ile yazdığın destanların ne kadar muhteşem olduğunu anladım, hayranlıkla okudum. Milletimiz için yaptığın yenilikleri öğrendim. Kadınlara verdiğin hakların o zamanlarda neredeyse hiçbir millette olmadığını gördüm. Halkın iradesine saygı duydun, Cumhuriyeti ilan ettin. Yönetimde söz sahibi olduk. “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” dedin. Sanata önem verdin, sanat alanında bir sürü yenilikler yaptın. Tüm bu yaptığın yeniliklere bakınca bizler Türk Milleti olarak senin değerini bir kez daha iyi anlıyoruz.

Satırlarıma sözünle başladığım gibi sözünle bitirmek istiyorum: “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır; fakat Cumhuriyet, ilelebet payidar kalacaktır.”

Sevgilerle,

İstanbul’dan bir Türk öğrenci